Retro

Retro: Peter Auto’s zomerevenement op Nogaro blijft bescheiden

ERL-0950

Een klein ingelast evenement op een bescheiden circuit, zo kunnen we de Nogaro Classics van Peter Auto het beste beschrijven. Het aantal inschrijvingen was dan ook gering ten opzichte van de gebruikelijke aantallen bij de Franse organisator, en een terugkeer na 25 jaar op het Circuit Paul-Armagnac, waar Patrick Peter sinds zijn BPR-tijd geen circus meer mee naartoe had gebracht. Er verschenen in het zuidwesten van Frankrijk geen Nederlanders aan de start.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Peter Auto

Hoe bescheiden dit derde Peter Auto-evenement op eigen Franse bodem was, bleek het duidelijkst uit de race waarin de CER1- en CER2-klassen waren samengevoegd. Waar deze klassen doorgaans kunnen pratgaan op elk minstens 25 auto's, daar kwamen er nu 16 aan de start in de optelsom van de twee. Franck Morel (Toj SC206) versloeg Beat Eggimann (Cheetah G601), terwijl de GT-overwinning naar Frédéric Bouvy (Chevrolet Monza) ging.
  CER-3072

Slechts zeven auto's ook in de Endurance Racing Legends, waaronder geen enkel prototype. Wél van de partij: een Dodge Viper GTS-R met Carsport Holland-verleden! Die won in handen van Morel meteen ook de eerste race, maar haalde het einde van de tweede niet. Benoit Romac (Porsche 993 GT2 Evo) voerde daarin een rijtje van drie Porsches aan, de enige auto's die de race uitreden.
  GREATESTS-TROPHY-0232

De race van de Fifties Legends (waarin 11 van de 12 auto's overigens uit de jaren zestig kwamen) ging naar de Austin Healey 3000 Mk2 van Serge Libens, terwijl in The Greatest's Trophy de Bizzarrini 5300 GT van Leon en Dirk Ebeling tweemaal heerste.
  SIXTIES-9796

Met 25 auto's had de Sixties Endurance-race nog een redelijk veld, waarin de Cobra's wederom de toon zetten. Het exemplaar van Urs Beck/Patrick Simon kwam als winnaar uit de strijd. De Alpina BMW 3.0 CSL van de Belgen Christian Dumolin en Pierre-Alain Thibaut triomfeerde in de Heritage Touring Cup.
  HTC-0429
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet