Diversen

4-takt: Verslag 2e Sprintwedstrijd te Amsterdam

Afgelopen zondag werd de tweede wedstrijd uit het Sprintkampioenschap verreden op de kartbaan in Amsterdam. Ondanks de vakantieperiode waren de deelnemersvelden aardig gevuld. In de ochtend werd er weer druk getraind en gesleuteld. De administratieve controle en veiligheids- keuring werden ook weer aangedaan.

Tekst: PR


In de eerste manche van de Cadet klasse weet Patrick de Hoop zijn positie op de eerste startrij goed vast te houden. Met Chris van Ruiten achter zich behaalt hij de eerste plaats in de eerste manche. Uitslag dagklassement: 1e Patrick de Hoop, 2e Max Lieftink, 3e Chris van Ruiten.

Bij de Rookies weet Finn Kooijman vanaf de vierde start rij zich in korte tijd naar voren te worstelen. Hij zet daarbij de eerste manche op zijn naam. Ook in de tweede en derde manche wordt Finn eerste. Hij is overduidelijk de dagwinnaar. Sturgis Lammes wordt 2e en Arne Verbeek wordt 3e.

Job Mooren moest helaas de wedstrijd staken omdat hij in de eerste manche in botsing kwam met Max Lamsma. Job is voor de zekerheid richting de eerste hulp geweest omdat hij pijn had in zijn polsgewrichten. Gelukkig voor Job was er niets ernstigs aan de hand. Wel jammer dat hij zijn wedstrijd niet kon afmaken.

Veel deelnemers in de B&S / N4T klasse. Vooral in de N4T Sr. klasse waren er dit keer weer extra deelnemers. In de Briggs & Stratton klasse blijft Pascal Notté de leiding houden in alle drie de manches. Hij wordt ook dagwinnaar, 2e Coen Esveld, 3e Justin vd Valk.

In de N4T Jr. klasse werd weer flink gestreden om de eerste plaatsen. Marco Jonkers, Nikki Mooren en Wytze Samplonius zijn zeer aan elkaar gewaagd. In de derde manche spinnen Nikki Mooren en Wytze Samplonius en Marco Jonkers gaat er dan door deze actie als dagwinnaar vandoor. Goede prestaties ook voor Dave Bult en Pascal Nemeth. Zij werden in het dagklassement 3 en 4. Nikki Mooren wordt 2e.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet