IndyCar

Indycar: Fulltime seizoen voor Helio Castroneves in 2022. Jack Harvey naar RLL

De Brit Jack Harvey bracht gisteren de transfermarkt in Indycar al aardig in beweging. Harvey liet eerder deze week weten dat hij zijn contract met Meyer Shank Racing niet wilde verlengen omdat hij naar verluidt bij Rahal Letterman Racing onderdak heeft gevonden.

2021 Helio MSR Volgend jaar weer een baksteen van Helio Castroneves op de IMS? Het zou zo maar kunnen.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Indycar

Fulltime seizoen voor Helio Castroneves in 2022. Jack Harvey naar RLLL
Viervoudig Indy 500 winnaar Helio Castroneves keert volgend jaar terug als fulltime coureur bij het team van Meyer Shank Racing waarvoor hij dit jaar de Indy 500 op zijn naam schreef. Een totaal onverwachte wending omdat de Brit Jack Harvey op het punt stond om voor volgend jaar weer bij dit team te tekenen. Voor teameigenaar Michael Shank kwam het als een totale verrassing toen hij te horen kreeg dat Harvey voor 2022 elders onderdak had gevonden.

Het plan was dat Harvey met steun van Jim Meyer vijf jaar voor het team van MSR zou uitkomen. Maar Harvey greep de kans aan om elders te tekenen. Een puur zakelijke beslissing, te vergelijken met de Keselowski/Roush Fenway deal. Teameigenaar Michael Shank: "Hoewel mensen het graag anders zouden zien, zijn er geen conflicten. We proberen met Jack gewoon nog de volgende zes wedstrijden te winnen."

Deur geopend voor Castroneves
Voor de inmiddels 46-jarige Helio Castroneves betekende het vertrek van Harvey een enorme opsteker want sinds eind 2017 werkte de populaire Braziliaan in Indycar alleen nog maar  een parttime schema af en reed voor Roger Penske in het WeatherTech Sportscar Championship. Voor een viervoudig Indy 500 winnaar was het voor MSR wat gemakkelijker om partners te vinden. Onder het programma "Drive For Five" werkt Helio in 2022 een volledig seizoen in de Indycar-series af.

Helio Castroneves: " Ik vind het geweldig dat ik de kans krijg om met MSR voor een vijfde Indy 500 zege te gaan. Jim Meyer en Michael Shank hebben AutoNation en SiriusXM een aantal geweldige sponsorovereenkomsten getekend en die is van cruciaal belang. Ik heb het racen in Indycar ontzettend gemist. Ik kan niet wachten om volgend jaar een aantal sterke wedstrijden te rijden." Helio rijdt volgend jaar met #06 Dallara Honda. Voor de #60 wordt nog naar een rijder gezocht.

Harvey vertrekt zo goed als zeker naar RLL. Anderzijds blijft de vraag natuurlijk of Takuma Sato aanblijft of zet de Japanse veteraan er een streep onder? Of zet men evenals dit jaar bij met Santino Ferrucci voor geselecteerde wedstrijden een derde auto in? Eén ding is zeker. Indycar is de laatste jaren nog nooit zo competitief geweest!

2021 JH RLL
De Brit Jack Harvey zette eigenlijk als eerste deze week de transfermarkt in beweging,
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet