GT

GT:ADAC GT Masters Nürburgring afgelast

Na de tragische watersnoodramp in de Eifel en de omliggende regio's zullen de Nürburgring en haar infrastructuur tot minimaal 8 augustus door de hulpdiensten worden gebruikt als coördinatiecentrum voor de hulpverlening in de regio. Het ADAC GT Masters weekend vindt op het tweede Augustus-weekend dan ook geen doorgang en is afgelast.

2020 Start

Tekst en Foto:Willem J. Staat.

ADAC GT Masters Nürburgring afgelast
Het ADAC GT Masters weekend dat voor het tweede augustusweekend op de Nürburgring gepland stond vindt helaas vanwege de watersnoodramp geen doorgang. De nabij liggende dorpen Altenahr, Ahrbrück en Ahrweiler zijn zwaar getroffen en nog steeds tot rampgebied gebombardeerd. Onder deze omstandigheden kan het voor begin augustus geplande vierde raceweekend van het Duitse GT-kampioenschap op de Nürburgring  volgens  planning niet plaatsvinden. Een inhaaldatum of een alternatieve locatie wordt momenteel onderzocht en zal binnenkort bekend gemaakt worden.

"De beelden uit de Eifel en de omliggende regio's schokten ons allemaal. Ons diepste medeleven en gaat uit naar de getroffen mensen, ons respect gaat uit naar de reddingswerkers in de regio, met wie alle autosportliefhebbers een heel speciale band hebben.

Sinds afgelopen weekend zijn de ADAC-traumahelikopters , de ADAC wegenwacht en tal van vrijwillige helpers van de regionale en lokale clubs van de ADAC ter plaatse om ondersteuning te bieden. De Nürburgring en haar team leveren een beslissende bijdrage aan de hulpverlening in de regio. Voor de ADAC GT Masters onderzoeken we nu gezamenlijk mogelijke inhaaldata", zegt ADAC-bestuurslid Lars Soutschka.

Het ADAC Racing Weekend gepland en georganiseerd door MSC Bork van 30 juli tot 1 augustus op de Nürburgring, een week voor de ADAC GT Masters, zal ook niet plaatsvinden. Ook informatie over een mogelijke inhaaldatum volgt binnenkort.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet