Formula E

Formule E: Nissan kondigt uniek hersentrainingsprogramma voor haar coureurs aan

Het programma, genaamd Nissan Brain to Performance, maakt gebruik van geavanceerde beeldvorming en analyse van de hersenen om de anatomische bijzonderheden van high-performance, professionele coureurs te bepalen.

210620 Rowland Q2

Tekst: Willem J. Staat
Foto's Nissan/FE

Nissan kondigt uniek hersentrainingsprogramma voor haar coureurs aan
Met het nieuwe hersenntrainingsprogramma hoopt Nissan een geoptimaliseerd trainingsprogramma te ontwikkelen om de hersenfuncties en anatomie van zijn coureurs te verbeteren."Bij Nissan durven we te doen wat anderen niet doen. Met dit baanbrekende programma willen we de hersenfuncties van onze coureurs als nooit tevoren begrijpen en de grenzen verleggen van de prestaties op het circuit in de Formule E", aldus Tommaso Volpe, Global Motorsports Director van Nissan.

"Wat als we, door middel van geavanceerde hersenfunctie-analyse en training, zouden kunnen helpen onze coureurs beter te laten presteren? Elke tiende van een seconde telt in de Formule E, dus we zijn verheugd om te zien hoe ons geavanceerde Nissan-onderzoeksteam de toch al goed presterende hersenfunctionaliteit van Sebastien en Oliver kan verbeteren."

Het initiatief zal worden geleid door gespecialiseerde arts Lucian Gheorghe, die uitgebreide kennis heeft op het gebied van hersenanalyse en -training en Nissan ondersteunt bij het streven naar een betere verbinding tussen mensen en zijn voertuigen, met een focus op zijn Formule E-racers.

2021 Nissan Buemi

"Onze hersenen zijn ongelofelijk krachtig. Zonder dat we het doorhebben, vervullen ze elke seconde dat we met onze auto's rijden een groot aantal cruciale functies", aldus Gheorghe. "Onze goed opgeleide en ervaren Nissan Formula E-coureurs voeren deze functies uit onder intense druk en met hoge snelheid, terwijl ze constant op zoek zijn naar snellere rondetijden.

"Ons nieuwe Nissan Brain to Performance-programma probeert te begrijpen wat het is met de elektrische activiteit van hun hersenen die hen in staat stelt te doen wat ze moeten doen. Als we kunnen, willen we hen dan helpen hun prestaties verder te verbeteren door middel van hersentraining op maat. Kan ons baanbrekende onderzoek in de toekomst de rijvaardigheid van de gemiddelde bestuurder helpen verbeteren en de ontwikkeling van onze EV's voor het wegverkeer informeren? We hopen het."

Om te beginnen zal Nissan een gedetailleerde analyse uitvoeren van de hersenfuncties van zijn Formule E-racers, tegen een controlegroep die bestaat uit niet-racende coureurs. Beide groepen bestuurders zullen taken uitvoeren op rijsimulators terwijl de hersenactiviteit wordt gevolgd en vervolgens wordt geregistreerd. Na afronding van het onderzoek zal Nissan een rijopleidingsprogramma ontwikkelen met elektrische hersenstimulatie om de rijprestaties te verbeteren.

De belangrijkste onderzoeksgebieden van Nissan zijn:
1) Begrijpen hoe de hersenfuncties en anatomie van Nissan Formule E-coureurs verschillen in vergelijking met gemiddelde bestuurders. Door een spectrum van hersenactiviteit van bestuurders vast te stellen, zal het programma een duidelijk inzicht verschaffen in de impact van elektrische hersenen.

2) Kunnen de hersenen van een professionele coureur door het gebruik van elektrische hersenstimulatie worden verbeterd om de prestaties op het circuit te verbeteren? Zodra de bestaande hersenactiviteit bekend is, kan een op maat gemaakt trainingsprogramma voor elektrische hersenstimulatie worden gestart, gecontroleerd en gerapporteerd.

Nissan

3) Kunnen hersencomputerinterface-training worden gebruikt om de algemene rijvaardigheid te verbeteren, met als doel op langere termijn informatie te geven en de toekomstige productontwikkeling van Nissan EV te verbeteren, met een focus op het bereiken van het hoogste niveau van opwinding en focus bij de bestuurder? Er moeten aanbevelingen worden gedaan over het intuïtieve karakter van toekomstige EV-productontwikkeling, gebaseerd op een beter begrip van bio-elektriciteit om de rijervaring verder te verbeteren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet