GT

GT: Audi presenteert Audi R8 LMS Evo II

Audi R8 LMS is een van de meest succesvolle GT3-racewagens ooit, met 83 gewonnen titels wereldwijd en 106 andere overwinningen in de autosport. Om ervoor te zorgen dat dit zo blijft, presenteert Audi nu de evo II.

2021 Audi Evo 2 3


Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Audi Sport

Audi presenteert Audi R8 LMS Evo II
Bij Audi presenteert men de Audi R8 LMS2 Evo II die eind dit seizoen nog zijn debuut op het circuit zal maken.De opnieuw ontworpen sportwagen met middenmotor is nog specifieker afgestemd op de behoeften van particuliere klantenteams, maar de meerprijs is bescheiden.

"De nieuwe evolutionaire fase komt nog beter tegemoet aan de wensen van onze klanten De meeste innovaties weerspiegelen de wensen die de teams van ons hebben gemaakt." zegt Chris Reinke Hoofd Customer Sport bij Audi.  Audi Sport heeft de R8 LMS geoptimaliseerd op vijf gebieden: aerodynamica, motorkarakteristieken, airconditioning, chassis en tractiecontrole. Audi Sport is daarom ideaal gepositioneerd in een competitieve GT3- omgeving wereldwijd van maximaal tien merken. Aan het einde van de tests zal Audi Sport customer racing de auto in 2021 tijdens verschillende evenementen inzetten.

2021 Audi Evo 2 2

Tegen een prijs van 429.000 euro (plus btw) krijgen klanten dan een racewagen waarvan de kenmerken nog beter geschikt zijn voor de amateurrijder. Op het gebied van aerodynamica is de Audi R8 LMS minder gevoelig, aangezien een groter deel van zijn downforce nu wordt gegenereerd door de nieuwe achtervleugel in plaats van de bodemplaat.

De motor heeft een nieuw inlaatsysteem met een betere koppelcurve. Het chassis is voor het eerst geoptimaliseerd door viervoudig verstelbare dempers. De tractiecontrole biedt verdere instelmogelijkheden met nieuwe functies,  Ten slotte verbetert de airconditioning in het interieur het comfort.

2021 Audi Evo 2

Het resultaat is een betere concentratie en constantere rondetijden, vooral op langere afstanden en bij hogere buitentemperaturen. De teams kunnen het nieuwe technologiepakket voor het seizoen 2022 bestellen als een compleet voertuig of een upgradekit om bestaande modellen achteraf aan te passen. De nieuwe racewagen zal voor het eerst te zien zijn in de paddock tijdens de 24 uur van Spa.Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet