IndyCar

Indycar: Indycar nieuws kort

Gisteren werd er op het circuit van Mid Ohio getest en daarbij was Penske-coureur Josef Newgarden met een tijd van 1.11.55 secs. de snelste man op de baan. Andretti-coureur Colton Herta liet de tweede noteren en Newgarden's teamgenoot de derde. De omstandigheden op de baan waren niet bepaald vlekkeloos. Vele spins en een overbevolkte populatie van eekhoorns zorgden ervoor dat er nogal wat keren met een Code Rood onderbroken moest worden.

2021 Baksteen 3
Helio Castroneves krijgt een baksteen met daarin zijn naam gegraveerd overhandigd op de IMS.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Indycar

Indycar nieuws kort
Aan de test op Weather Tech Raceway Laguna Seca namen elf auto's deel. Ed Carpenter Racing was niet van de partij. Volgende week dinsdag test ECR op de oval van World Wide Technology Raceway met elf auto's en maakt Romain Grosjean zijn oval debuut. Ook Rinus VeeKay is daar van de partij. De thuisblijvers zullen op Laguna Seca niet veel gemist hebben. De sessies werden met regelmaat door overstekende eekhoorns onderbroken. De beestjes zochten vooral de ideale lijn in Turn 11 op. Veel coureurs trapten dan ook op de rem om aanrijdingen te voorkomen. Colton Herta raakte er in één ronde vier.

2021 Baksteen 2 Helio mag de baksteen zelf plaatsen.

Newgarden reed ongeveer 56 ronden terwijl Pagenaud, McLaughlin en Rahal er zeker meer dan 100 reden. Santino Ferrucci liet de zevende tijd noteren en keert op Nashville weer terug bij het team van Rahal Letterman Racing.

Op de Indianapolis Motor Speedway werd gisteren de naam van viervoudig winnaar Helio Castroneves op een baksteen vereeuwigd. Uiteraard was Castroneves bij deze ceremonie zelf van de partij.

2021 Baksteen1
Weer een stuk autosportgeschiedenis vereeuwigd.

Tijden Laguna Seca
Josef Newgarden, 1m11.55s
Colton Herta, 1m11.65s
Simon Pagenaud, 1m11.71
Alexander Rossi, 1m11.89s
Scott McLaughlin, 1m12.02s
Ryan Hunter-Reay, 1m12.21s
Santino Ferrucci, 1m12.26s
Will Power, 1m12.41s
Graham Rahal, 1m12.48s
James Hinchcliffe, 1m12.87s
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet