NASCAR

NASCAR: Brad Keselowski en Roush Fenway Racing bundelen krachten.

Voor Brad Keselowski was het ooit de ultieme droom om team mede-eigenaar te worden. Die is vandaag uitgekomen. Keselowski tekende vandaag een contract met Roush Fenway Racing dat per 1 januari 2022 van kracht wordt. Brad wordt mede-eigenaar van het team alsmede hoofd van de Raad van Bestuur voor de wedstrijdafdeling van het team.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's:  NASCAR

2021 Brad Keselowski
Brad Keselowski kruipt voorlopig nog even een aantal jaren nog achter het stuur.

Brad Keselowski en Roush Fenway Racing bundelen krachten
Het kwam niet echt meer als een verrassing. Nadat pogingen om bij Team Penske mede-eigenaar te worden strandden op de structuur van de organisatie daar, vond Brad een willig oor bij het team van Jack Roush.

Jack Roush: "Ik ben echt enthousiast over de samenwerking met Brad. Ik denk dat dit de organisatie veel zal brengen. Niet alleen van Brads bekwaamheid achter het stuur, maar het betekent ook een verjonging en een frisse kijk op onze teams. Ik heb een aantal jaren Brad zijn weg op de ladder gevolgd en hoe dat hij opgeklommen is. Daarbij vormde hij zich tot één van de topcoureurs binnen onze sport en als een kampioen. Ik heb altijd bewondering voor zijn vastberadenheid gehad. Ik ben erg verheugd dat hij voor onze organisatie gekozen heeft en ik ben er trots op om met hem als partner samen de toekomst in te gaan." Keselowski zal volgend seizoen de No 6 Ford Mustang bemannen.

Het team van Jack Roush werd in 1988 opgericht en behoort tot een van 's werelds meest succesvolle racing teams. Onder leiding van de legendarische Jack Roush behaalde men 300 overwinningen in 2003 en 2004 twee achtereenvolgende NASCAR-titels.

Keselowski reed het afgelopen decennium op het hoogste niveau van NASCAR en kwalificeerde zich tien jaar achtereen voor de Playoffs en behaalde maar liefst 35 overwinningen. In 2012 bezorgde hij Team Penske de eerste NASCAR-titel en eindigde in acht van de tien laatste seizoenen in de Top 8 waaronder een tweede plek in 2020. Binnen alle NASCAR-series beschikt Keselowski over een CV van maar liefst 75 overwinningen en reed in totaal 14.000 ronden aan de leiding.

Brad Keselowski: "Ik ben erg verheugd om het nieuws van mijn volgende avontuur met de fans, industrie en mijn collega's te delen. Dit biedt mij een kans om mijn succes op de baan op de lange termijn voort te zetten maar ook mijn passie om teameigenaar te worden waarvan ik weet dat ik voor dit team een aanwinst kan zijn. Ik ben enthousiast over wat we samen kunnen gaan bereiken, vooral met het nieuwe NextGen tijdperk aan de horizon. Ons doel is om races en kampioenschappen te winnen."

Jack Roush wordt beschouwd als een pionier op het gebied van coureursontwikkeling en werkte lang samen met Hall of Famer Mark Martin. Ook lanceerde het team de carrières van Matt Kenseth, Greg Biffle, Carl Edwards, Kurt Busch, Rick Stenhouse Jr. en vele anderen. In totaal wonnen de Roush Ford maar liefst 325 wedstrijden en reden in totaal 68.000 ronden aan de leiding.

Als eigenaar van het inmiddels opgedoekte BK Truckseries team lanceerde Brad de carrières Ryan Blaney, Ross Chastain, Daniel Hemric, Chris Briscoe en Austin Cindric. Sinds 2007 is Brad Keselowsi de tweede grote toevoeging aan het team. Sinds 2007 werkt Jack samen met John Henry, eigenaar van de Fenway Sports Group, die ook de FC Liverpool van de Britse Premier League en de Boston Red Sox(Baseball) in zijn beheer heeft. Op korte termijn zal het team nadere mededelingen verstrekken over de partners en coureurs die van de line-up deel uit zullen gaan maken.

2021 Podium Talladega
Eerder dit jaar won Brad nog voor Team Penske op Talladega.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet