BMW 130i Cup

BMW 130i Cup: Ricardo van der Ende ontbreekt op voorlopige startlijst WTCC-weekend

Ricardo van der Ende ontbreekt momenteel op de startlijst voor de BMW 130i Cup, de raceklasse die komend weekend op Zandvoort twee manches zal rijden in het WTCC-bijprogramma. Hoewel Van der Ende redelijk hersteld is van zijn zware crash tijdens de Paasraces, wil de organisatie deze week nog met de coureur praten over zijn optreden tijdens Pasen.

Tekst: Marc Kok
Foto's: Fast Company

Van der Ende, de vice-kampioen in de BMW 130i Cup, is in eerste instantie niet uitgenodigd voor het FIA WTCC-evenement. Dit naar aanleiding van de tumultueuze BMW-races van afgelopen Pasen, waarbij Van der Ende betrokken was. Want naast de megaklapper in de Gerlachbocht, waarbij Van der Ende onder meer geraakt werd door de wagens van Donald Molenaar, Jan Lammers en Rory Bertram, was de rijder tevens betrokken bij enkele andere contactmomenten op het asfalt.

crash_bmw_2_foto_tim_bohme
De crash tijdens de Paasraces waarbij de Ekris-wagen van Ricardo van der Ende van alle
kanten wordt geraakt.

Dialoog
De organisatie van de BMW 130i Cup is van mening dat Van der Ende te ruw heeft geracet. Daarom heeft hij nu, vlak voor het WTCC-weekend, nog geen groen licht gekregen om weer mee te doen. Ekris, het team waarvoor Van der Ende rijdt, is naar aanleiding van de gebeurtenissen de dialoog aangegaan met Geert Vermeer, directeur Sportief van Circuit Park Zandvoort. Deze dialoog loopt nog en dus kan nog niet gezegd worden of Van der Ende wel of niet zal starten. Een definitief besluit wordt later deze week genomen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet