NASCAR

NASCAR: Austin Cindric vervangt Brad Keselowski bij Team Penske in de Cup

Team Penske kondigde vandaag aan dat Austin Cindric, de regerende Xfinity-kampioen, in 2021 de No 2 Ford Mustang van Brad Keselowski zal overnemen. Keselowski verhuist zo goed als zeker naar Roush Fenway Racing als mede-eigenaar van een nieuw te vormen combinatie.

2021 Cindric 2
Austin Cindric gaat nu definitief de plek van Brad Keselowski innemen.

Tekst Willem J. Staat
Foto's NASCAR

Austin Cindric vervangt Brad Keselowski bij Team Penske in 2022 in de Cup
Oorspronkelijk had Cindric aangekondigd om de No21 Wood Brothers Racing Ford Mustang in 2022 te gaan besturen maar die plannen zijn enigszins veranderd. "Austin is een kampioen en heeft zijn capaciteiten zowel op als naast de baan bewezen." zei Roger Penske. "De Cup Series is een grote stap voor elke rookie, maar om deze stap nu te zetten, in combinatie met de introductie van de nieuwe NextGen-auto, is logisch. Hij heeft dit jaar waardevolle ervaring opgedaan door deel te nemen aan een handvol races op Cup-niveau en hij heeft laten zien dat hij daar thuishoort."

Cindric heeft 12 Xfinity Series-overwinningen behaald voor Team Penske en voert momenteel het puntenklassement en de top van de serie aan in overwinningen, top 10, segment overwinningen alsmede ook het grootste aantal rondes aan de leiding.

Hij heeft ook zes starts gemaakt in de Cup Series in 2021 en reed in drie van deze wedstrijden aan de leiding. Bij COTA en Road America kwalificeerde Cindric zich in de top-vijf en leidde in elke race. Hij reed ook in de Daytona 500 en reed gedurende lange tijd in de Top 10.

Cindric voegt zich bij teamgenoten Ryan Blaney en Joey Logano om een sterke NASCAR Cup Series-formatie voor Team Penske in 2022 te vormen

"Tijdens mijn NASCAR-carrière ben ik erg gegroeid als coureur en als mens", zegt Cindric. "Er zijn zoveel mensen binnen de muren van Team Penske die me hebben verheven tot een niveau dat past bij deze kans. De steun voor mijn ontwikkeling van Roger, Team Penske en al onze partners is de leidende factor geweest voor raceoverwinningen en een kampioenschap.

"De nummer 2 auto is iconisch voor deze sport en een nummer dat de basis van dit team vertegenwoordigt. Het is een grote eer en een verantwoordelijkheid om die rol voort te zetten. Nu 2022 dichterbij komt, ben ik verheugd om dit te kunnen omarmen. Tot die tijd blijft mijn focus op het winnen van nog een Xfinity Series kampioenschap."

Update: Harrison Burton zal vanuit de Xfinity-series overstappen naar de #21 Wood Brothers Ford Mustang in 2022 wat eigenlijk een satellite team van Team Penske is

2021 Cindric
Volgend jaar de MEN's Cup voor Austin Cindric.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet