A1GP

A1 GP: Mooiste inhaalmanoeuvre Bleekemolen, Team Nederland populairst en Grand Prix Zandvoort beste

Nederland is bij de afsluiting van het tweede A1 GP-seizoen flink in de prijzen gevallen. Zo kreeg Jeroen Bleekemolen gisteravond in Londen de prijs voor de meest spectaculaire inhaalmanoeuvre van het seizoen, werd het oranje team door de fans uitgeroepen tot meest populaire formatie en kreeg Zandvoort de award voor de beste Grand Prix van het jaar toebedeeld.

Tekst: Marc Kok
Foto's: A1GP

jeroen_bleek_prijs_fittipal
Emerson Fittipaldi geeft Jeroen Bleekemolen zijn prijs.

Jeroen Bleekemolen kreeg zijn prijs uit handen van de seatholder van Team Brazilie en levende autosportlegende Emerson Fittipaldi. De 25-jarige Aerdenhouter werd gelauwerd voor de inhaalactie die hij in de 17de ronde van de Zandvoortse A1GP uitvoerde en Team Groot-Brittannië buitenom in de Tarzan-bocht passeerde. De manoeuvre was eens te meer indrukwekkend omdat ‘Bleek’ onder natte omstandigheden de dergelijke inhaaltactiek nog twee keer succesvol toepaste bij Duitsland en Frankrijk, terwijl geen enkele andere coureur ook maar een keer probeerde om op dezelfde wijze een concurrent te verschalken.

Vreugde
Bleekemolen was uiteraard vereerd met zijn onderscheiding. "Mijn inhaalacties zijn al van een tijd geleden, dus ik ben erg blij dat ze zijn onthouden voor deze award. Zeker ook omdat deze prijs echt iets betekent. Alles bij elkaar waren het drie fantastische acties. In de Tarzan-bocht rijd je met een laag toerental, dus ik kon de toeschouwers perfect horen toen ze helemaal gek werden van vreugde. Ik denk niet dat ooit een andere coureur vanuit zijn auto het publiek zo uit zijn bol heeft horen gaan. Het was ongelooflijk.’’
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet