Mazda MX-5 Cup

Mazda MX-5-coureurs klaar voor Zolder Supercar Madness

Start

Na de teleurstelling van het niet doorgaan van de Spa Euroraces staan 19 coureurs nu te trappelen om weer achter het stuur van hun Mazda MX-5 plaats te nemen. Ervan uitgaande dat die bizarre weersomstandigheden een unicum waren kunnen we op de Omloop van Terlaemen tijdens de Zolder Supercar Madness weer twee spannende races tegemoet zien. Want ook in het derde seizoen maakt de Mazda MX-5 Cup haar reputatie waar.

Tekst en foto's: PR

Wolkbreuk
Een wolkbreuk na de vrije trainingen zorgde er op Spa-Francorchamps begin juni voor dat het evenement niet door kon gaan. Tot verdriet van alle aanwezigen, want het Formule 1 circuit in de Belgische Ardennen is voor veel rijders de mooiste baan van de wereld. Gelukkig komt er in oktober een herkansing.

3G6A3864

Top drie

In het tussenklassement gaat Filip Wojtowicz na de eerste twee races op Circuit Zandvoort aan de leiding, voor de verrassend sterke Pim van Riet en Mazda MX-5 Cup kampioen van het eerste seizoen Marcel Dekker.

Junioren
Uiteraard gaat Filip Wojtowicz ook in het juniorkampioenschap, voor rijders tot 24 jaar, aan de leiding. De jonge Belg Michiel Haverans gaat op circuit Zolder debuteren in de Mazda MX-5 en hoopt op zijn thuiscircuit op een goed resultaat. Na afwezigheid tijdens de Openingsraces is regerend Mazda MX-5-kampioen 2020 Milan Teekens er op Zolder weer bij.

20210411 1RL04780

Gold Cup
Pim van Riet staat in het algemeen klassement tweede en gaat daarmee natuurlijk aan de leiding in de Gold Cup voor rijders boven de 40 jaar. Na vorig seizoen geproefd te hebben aan de Mazda MX-5 is hij nu ontketend en doet dus volop mee in de overall titelstrijd. Maar ook nieuwkomer Martin Huisman maakte het eerste raceweekend indruk met twee vijfde posities algemeen en staat tweede in de Gold Cup.

Nieuwe deelnemers
Werner van Herck dacht begin juni zijn debuut te maken op zijn thuiscircuit, maar moest dit noodgedwongen uitstellen tot een thuisrace op Zolder. Tom en Mik Kuiper gaan met hun Team Bratwurst Mazda MX-5 zorgen voor entertainment op de baan. Hopelijk zijn ze achter het stuur wel serieus en wordt er tijdens de races niet gesnackt.

 D4A8162

Programma
Op zaterdag rijdt de Mazda MX-5 Cup de kwalificatie over 20 minuten om 13.00 uur. De eerste race is zaterdag aan het eind van het programma. De race over 30 minuten start om 17.25 uur. De tweede race start zondag om 14.55 uur en de finish is naar verwachting om 15.25 uur.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet