GT

GT: Succesvol Audi-weekend tussen de duinen voor Feller/Mies en Weerts/Vanthoor


2021 Corvette
Een oudgediende. De Callaway Corvette C7 GT3 R is nog steeds actief.

Direct in de openingsfase legde Feller de basis voor de eerste seizoensoverwinning van Audi. Tot aan de pitwindow bevond zich de GRT Lamborghini van Mirko Bortolotti op de tweede plek en Albert Costa Balboa kwam als eerste terug op de baan maar moest zijn positie alweer snel aan de Montaplast by Land Motorsport Audi R8 LMS prijsgeven.

De GRT Lamborghini werd vervolgens ook nog eens vanwege een te korte pitstop met een "drive-through'' bestraft en verdween uit de Top 10. In de slotfase beschikte de Montaplast by Land Motorsport over meer dan drie seconden voorsprong op de Mercedes Team AMG Toksport by WRT AMG Mercedes GT3 van de combinatie Maro Engel/Luca Stolz.

Na de zware crash op de Red Bull Ring had het team de auto weer volledig weer opnieuw opgebouwd.De vierde plek was weggelegd voor de combinatie Sven Müller(D/ 29) en Robert Renauer (D/36) in de Precote Herberth Porsche 911 GT3 R gevolgd door de WRT Audi R8 LMS van Charles Weerts/Dries Vanthoor.

2021 Steile wand
Geen NASCAR maar gewoon GT racen op de banking van CM.com Circuit Zandvoort. De Audi armada....

Ricardo Feller: "Enkele weken geleden reed ik hier in een ander kampioenschap pole en de overwinning. Ik durfde nauwelijks te dromen dat ik hierin voor een tweede maal zou slagen. Het is een mega prestatie dat dit in de ADAC GT Masters gelukt is. Voor zowel het algemeen klassement als de Junior Trofee hebben we belangrijke punten in de wacht gesleept.

Christopher Mies: " Voor het team verheug ik me op de overwinning. Ricardo heeft in de kwalificatie een super job verricht en tijdens de wedstrijd was het dankzij een goede auto relatief gemakkelijk voor ons. De overwinning was nooit echt in gevaar. Alleen was ik na de pitstop even volledig verrast dat de Lamborghini zich zo ver voor ons bevond en ik heb natuurlijk geprobeerd het gat zo snel mogelijk te dichten. Toen hij een "drive-through" kreeg opgelegd was het voor ons relatief gemakkelijk."

2021 WRT Audi Eerste seizoensoverwinning voor WRT in de ADAC GT Masters op Zandvoort.

Weerts/Vanthoor winnen tweede wedstrijd
Voor de Audi-rijders Charles Weerts/Dries Vanthoor was het vandaag een copypaste van hun merkencollega's Feller/Mies gisteren. Vanthoor nam direct bij de start de leiding en wist ook afstand te nemen van Raffaele Marciello in de Landgraf Mannfilter HTP Mercedes AMG GT3. Na de verplichte pitstop bedroeg de voorsprong van de WRT Audi R8 LMS twee seconden. Maar ook Weerts bleef na een kort safetycar intermezzo voor de berging van de gestrande Precote Herberth Porsche onbedreigd aan de leiding en zegevierde met een voorsprong 3.951 secs. op de combinatie Marciello/Buhk in de Landgraf Mannfilter http Mercedes AMG GT3.

De best geklasseerde Lamborghini Huracan GT3 Evo van de combinatie Rolf Ineichen/Franck Perrera behaalde met een derde plek het eerste podium dit seizoen. Tevens eindigde Ineichen als eerste in de Pirelli Trophy. De tweede GRT Lamborghini GT3 Evo van de combinatie Mirko Bortolotti en Alberto Costa Balboa kampten vanaf een derde startplek met grote ABS problemen maar kwamen als tiende over de streep maar werden als negende geklasseerd nadat Florian Spengler bij twee incidenten betrokken was geweest.

Daarbij moesten zowel de SSR Porsche als de Toksport by WRT Mercedes AMG GT3 het ontgelden. Maro Engel verloor na contact met de Car Collection Audi R8 LMS een goede klassering en viel naar de zestiende plek terug.

2021 Grasser Perrera
Sterk optreden van de combinatie Ineichen/Perrera. P3 in race 2.

De leiders in de tussenstand van het kampioenschap, Mathieu Jaminet (F/26) en Michael Ammermüller (D/35) gingen zonder punten naar huis. Na een aanrijding met Florian Spengler spinde de SSR Porsche in de slotfase bij het uitkomen van de Tarzanbocht. De Schubert BMW M6 GT3 van de combinatie Kroh/Yelloly startte als 18e maar moest met een beschadigde voorwielophanging na contact met een andere deelnemer opgeven.

Dries Vanthoor: "De donkere wolken voorafgaande aan de start baarden ons echt wel wat zorgen. Hoewel de baan best wel vuil was hebben de nieuwe banden ons wel geholpen. De Audi functioneert echt goed hier en wij konden onze leidende positie uitstekend verdedigen. Charles heeft op het einde eveneens een super job gemaakt en de overwinning naar huis gereden."

Charles Weerts: "Dries heeft met de pole en een uitstekende stint goed voorbereidend werk verricht. Gedurende de tweede helft werd het vanwege een safetycarfase nog spannend maar ik wist een solide voorsprong te behouden."

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet