Porsche Cups

Porsche Cups: Succes voor Larry ten Voorde en Ayhancan Güven op Zandvoort

Larry ten Voorde maakte in Duitse Porsche Carrera Cup een succesvolle start van de tweede seizoenshelft. Op CM.com Circuit Zandvoort behaalde de Nederlander voor Team GP Elite zijn vijfde seizoensoverwinning en kon na dit weekend zijn voorsprong in de tussenstand van het kampioenschap verder uitbreiden. In de tweede wedstrijd eindigde de Nederlander op zijn thuiscircuit als vijfde en ging de overwinning naar Ayhancan Güven.

2021 Van Buren Ten Voorde Guven
Een perfecte start voor Rudy van Buren tijdens de eerste wedstrijd.


Tekst en Foto's Willem J. Staat

Succes voor Larry ten Voorde en Ayhancan Güven op Zandvoort. Podium voor Loek Hartog

2021 Ten Voorde
Thuisoverwinning voor Larry ten Voorde.

Een fraaie thuisoverwinning voor Larry ten Voorde afgelopen zaterdag op CM.com Circuit Zandvoort. De Nederlander won in de Duitse Porsche Carrera Cup voor de eerste maal op Nederlandse bodem.

Larry ten Voorde: "Bij de start was ik gewoon een beetje te gretig waardoor Rudy van Buren mij kon passeren. Hij reed een mooie wedstrijd maar ik hield het hoofd koel en wachtte gewoon op een fout van hem en daarvoor werd ik beloond. Het is mijn allereerste overwinning hier op Zandvoort. Wat een fantastisch gevoel." Zijn landgenoot Rudy van Buren (NL/ Car Tech Motorsports by Nigrin) eindigde als tweede gevolgd door de Turk Ayhancan Güven in de Phoenix Racing Porsche.

De eerste wedstrijd op zaterdag telde twee safetycarfases en vele positiewisselingen Beide Nederlanders Van Buren en Ten Voorde deelden de eerste startrij. Van Buren kwam met zijn 510 pk sterke Porsche 911 GT3 Cup als eerste uit de Tarzanbocht. Rudy verdedigde zich in de eerste 12 ronden fel tegen de aanvallen van Ten Voorde. In de Hugenholtzbocht verremde Van Buren zich waarvan Larry direct gebruik maakte. Vijf ronden later ging Ten Voorde als winnaar over de streep maar Van Buren was duidelijk teleurgesteld.

2021 Honkavuori 2
Pech voor de Fin Honkavuori. De auto wilde na een incident op de banking niet meer herstarten.

Van Buren: "Als je zoveel ronden aan de leiding rijdt dan wil je winnen maar het is toch een pracht resultaat. Na Monza is dit mijn tweede achtereenvolgende podium." Ayhancan Güven ging als derde over de streep. " Larry ten Voorde en Rudy van Buren verdedigden zich clever. Eigenlijk kon ik geen beter resultaat behalen." De vierde plek ging naar Leon Köhler (D/Nebelus Racing by Huber) gevolgd door Max van Splunteren (NL/GP Elite) en Morris Schuring (NL/GP Elite) die tevens de beste rookie was.

2021 Honkavuoari

De teleurstelling bij de Fin is duidelijk zichtbaar.

In de ProAm klasse ging de overwinning voor de eerste maal naar Kim Hauschild (D). De HRT-coureur wist Carlos Rivas (LUX/Black Falcon Team Textar) en Jan Erik Slooten (D) te verslaan. In totaal stonden er voor de wedstrijd op Zandvoort maar liefst negen Nederlandse rijders ingeschreven. Naast Ten Voorde en Van Buren waren ook Van Splunteren, Schuring, Hartog, Daan en Jesse van Kuijk, Lucas Groeneveld(alle drie GP Elite), Jaap van Lagen (HRT Motorsport) van de partij. De bekers werden uitgereikt door Alexander Pollich, CEO van Porsche Duitsland.


2021 Hartog Schuring
Hartog en Schuring in gevecht tijdens de wedstrijd op zaterdag. Prachtige prestatie van beiden op de zondag.


Zege voor Güven en podium voor Loek Hartog
Loek Hartog behaalde vandaag zijn eerste podium in de Duitse Porsche Carrera Cup maar de overwinning ging naar Porsche Junior Ayhancan Güven in de Phoenix Porsche. Ayhancan Güven: "Mijn start was goed maar die van Loek Hartog was gewoon beter. En per ronde werd ik sneller. En ik was er zeker van dat ik hem kon passeren. En toen ik die kans kreeg, deed ik het ook." Leon Köhler eindigde voor het team van Nebelus Racing by Huber als derde. Larry ten Voorde kwam als vijfde over de eindmeet maar behoudt de leiding in de tussenstand van het kampioenschap.

Hoewel Güven de pole behaalde ging alle attentie uit naar Loek Hartog die ook deel uitmaakt van de talentpool van Porsche Duitsland. Vanaf een derde startplek sprintte de Nederlander als eerste richting Tarzanbocht. Gedurende de wedstrijd begon Phoenix-coureur Güven steeds meer druk op Hartog uit te oefenen totdat hij in het beslissende gat dook. Voor Hartog betekende het zijn allereerste podiumresultaat in de Duitse Porsche Carrera Cup.

2021 Rivas Hauschild

Mooie gevechten tussen Carlos Rivas en Kim Hauschild in de ProAm categorie.

Loek Hartog: "Ik ben er helemaal opgewonden van. Aan het einde kon ik het tempo van Ayhancan echter niet bijhouden." Ayhancan Güven: "Het was een prachtig gevoel om al die mensen toch op de tribunes te zien" Achter de koplopers ontspon zich een duel tussen Jaap van Lagen, Larry ten Voorde en Leon Köhler die als derde over de streep kwam. "Eigenlijk dacht ik niet dat een derde plek mogelijk zou zijn" verklaarde Köhler achteraf.

In de ProAm categorie ging de overwinning voor de tweede maal naar Kim Hauschild (HRT Racing) en moest Carlos Rivas zich voor de tweede maal gewonnen geven. De derde plek werd bezet door Bashar Mardini (UAE/ Van Berghe Huber Racing). Hurai Issak, Project Manager van de Duitse Porsche Carrera Cup: "De fans in de stands hebben twee pakkende wedstrijden gezien." Larry ten Voorde leidt in de tussenstand van het kampioenschap met 202 punten gevolgd door Ayhancan Güven met 167. Laurin Heinrich staat met 164 punten als derde genoteerd.

2021 Banking spektakel

Porsche banking spektakel.Resultaat race 9, Porsche Carrera Cup Duitsland
1. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite)
2. Rudy van Buren (NL/CarTech Motorsport by Nigrin)
3. Ayhancan Güven (Turk/Phoenix Racing)
4. Leon Köhler (D/Nebulus Racing by Huber)
5. Max van Splunteren (NL/GP Elite)
6. Morris Schuring (NL/Team GP Elite)
7. Julian Hanses (D/HRT Performance)
8. Loek Hartog (NL/Black Falcon Team Textar)
9. Simone Iaquinta (It/Dinamic Motorsport)
10. Christopher Zöchling (A/Fach Auto Tech)

Resultaat race 10, Porsche Carrera Cup Duitsland
1. Ayhancan Güven (Turk/Phoenix Racing)
2. Loek Hartog (NL/Black Falcon Team Textar)
3. Leon Köhler (D/Nebulus Racing by Huber)
4. Jaap van Lagen (NL/HRT Motorsport)
5. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite)
6. Laurin Heinrich (D/Van Berghe Huber Racing)
7. Morris Schuring (NL/Team GP Elite)
8. Bastian Buus (DK /Allied-Racing)
9. Christopher Zöchling (A/Fach Auto Tech)
10. Max van Splunteren (NL/GP Elite)

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet