V8 Supercars

V8 Supercars: SVG overtreft Peter Brock. Red Bull Ampol Racing oppermachtig in Townsville

Shane van Gisbergen is dit seizoen duidelijk op een missie. Het behalen van zijn tweede titel na 2016 heeft de hoogste prioriteit. Zowel gisteren als vandaag waren de Holden Bulls op het stratencircuit van Townsville oppermachtig. SVG behaalde zijn tiende seizoensoverwinning en tevens de 50e in zijn carrière . Daarmee heeft de Kiwi met Brabantse wortels het aantal zeges van de legendarische Peter Brock volledig overtroffen.


2021 Shane Race 2
Shane van Gisbergen nu nog sterker dan in zijn eerste kampioenschapsjaar 2016. De titel lijkt hem nauwelijks nog te ontgaan.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: PR/Shell V Power Racing/Tickford/HSV/PR

SVG overtreft Peter Brock. Red Bull Ampol Racing oppermachtig in Townsville
Ondanks de naweeën van een gebroken sleutelbeen is Shane van Gisbergen dit seizoen de maatstaf in de V8 Superscars. In de beide wedstrijden op Townsville versloeg Shane zijn teamgenoot Jamie Whincup in de slotfase. Bij de eerste wedstrijd had Whincup een betere start en reed ruim zeventig ronden aan de leiding. SVG voelde zich na de eerste wedstrijd op zaterdag behoorlijk gesloopt in een fysiek zware wedstrijd. Na 87 ronden wedstrijd eindigde Anton de Pasquale op 30 seconden achterstand als derde. Van teamspel wilde Whincup niets weten en was hier heel duidelijk in.

2021 Sheel V Power Racing De Mustangs zijn nog niet tegen de "Bulls opgewassen."

Jamie Whincup: "Er zijn mensen die dit weekend veel geld betaald hadden om hier aanwezig te zijn en ook veel mensen stemden af op de TV. Die willen toch niet dat wij hier rondrijden om punten te verzamelen. Die willen toch dat we voluit gaan "en dat we elkaar liever ombrengen" in een poging om te winnen."

Na 20 ronden wedstrijd bedroeg de volgorde Whincup, SVG op 3,1 secs met daarachter James Courtney op 10,2 seconden maar die moest zijn positie al snel prijsgeven aan de Shell V Power Mustang van Anton de Pasquale. SVG ging in de 33e ronde voor zijn eerste verplichte stop naar binnen maar werd net door de Mustang van De Pasquale gepasseerd.

2021 Scenic Pix Prachtige sfeerfoto uit Townsville.

Twee ronden later ging Shane alweer aan de DJR Shell V Power Mustang voorbij. Op dat moment had Shane nog een achterstand van ruim 11,9 secondes op zijn teamgenoot Jamie Whincup. Net voor de tweede pitstopcyclus in de 55e ronde bedroeg de achterstand op Whincup nog slechts 3.1 secs. In de 58e ronde kwam Jamie voor zijn tweede reguliere stop naar binnen. Zes ronden later volgde zijn teamgenoot SVG, die met een achterstand van slechts drie seconden weer terug op de baan kwam.


2021 James Courtney 1
Zevende plek voor James Courtney in Race 15.

In de 70e ronden dook SVG in Turn 11 onder Jamie door en won uiteindelijk met een voorsprong van ruim 7.3681 secs. Will Davison kwam met zijn DJR Shell V Power Racing Mustang drie ronden voor het einde voor zijn verplichte stop naar binnen maar viel naar de tiende plek terug.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet