Formula 4

F4: FIA presenteert volgende generatie Formule 4

210707 FIA F4
Presentatie van de nieuwe auto met vlnr Nicolas Tombazis, Maya Weug, Jean Todt en Michael Masi

Tijdens de FIA-conferentie, die deze week plaatsvindt in Monaco, werd de nieuwe generatie Formule 4-raceauto gepresenteerd, bedoeld voor de volgende homologatiecyclus. Bij de ontwikkeling van de nieuwe generatie is vooral veel aandacht besteed aan de veiligheid.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: FIA

Tijdens de presentatie aan de gedelegeerden van de diverse autosportfederaties en automobielclubs die vertegenwoordigd zijn in de FIA, toonde president Jean Todt de nieuwe wedstrijdauto samen met FIA-functionarissen Michael Masi, F1-race director en sportief directeur formuleauto's en Nikolas Tombazis, technisch directeur formuleauto's en coördinator van de F1-commissie. Voor het vrouwelijke en het Nederlandse accent tijdens de presentatie zorgde onze landgenote Maya Weug,winnares van het FIA Girls on Track-Rising Stars-programma, die dit seizoen als lid van de Ferrari Driver Academy in de Italiaanse Formule 4 in actie komt.

Naast de verbetering van de veiligheid en het zicht vanuit de cockpit alsmede de flexibiliteit van de cockpit, zodat coureurs met meer uiteenlopende lichaamsbouw erin passen, werd ook gekeken naar de aandrijflijn, met mogelijkheden voor hybridesystemen in de toekomst. Gestreefd wordt naar een pk-gewichtsverhouding van 3,6 kg/pk voor alle auto's in de diverse Formule 4-kampioenschappen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet