Sportscars

Sportscars: Pontiac Rileys oppermachtig op Virginia

Max Angelelli en Jan Magnussen hebben met hun Suntrust Pontiac Riley de
VIR 400 op Virginia Raceway in de DP GrandAm-series gewonnen. De Krohn Pontiac Riley van Colin Braun en Max Papis eindigde als tweede. De Brumos Porsche Riley van David Donohue en Darren Law eindigde als derde.

Tekst Willem J. Staat


viriginia
De Pontiac Rileys maakten op Virginia Raceway de dienst uit. Foto:GM

Pontiac Riley dominant
De jeugdige Colin Braun vertrok met zijn Krohn Pontiac Riley vanaf pole en bouwde al snel een voorsprong van meer dan dertien seconden op de rest van het veld op. Toen Braun zijn Pontiac Riley in de 45e ronde overgaf, verloor Papis snel terrein op zijn landgenoot Max Angelelli. Papis: “De auto was een beetje onderstuurd bij het ingaan van de bochten en ik kon de snelheid ook niet echt vasthouden, Ik moest Angelelli wel laten gaan, maar qua punten was het toch een goede dag voor ons.” Jan Magnussen was met de Suntrust Pontiac vanaf de derde startrij vertrokken en in de 53e ronde nam Max Angelelli de leiding in handen. De Italiaan wist een voorsprong van slechts drie seconden op zijn landgenoot op te bouwen. “Dit is de allereerste overwinning voor Wayne Taylor Racing en tijdens de race wist het team veranderingen aan te brengen zodat wij optimaal wisten te presteren” verklaarde Angelelli na afloop. Ook voeren zij nu de stand in het kampioenschap aan. Marc Goossens en Jim Matthews hadden zich met hun Pontiac Riley als dertiende gekwalificeerd en eindigden uiteindelijk als zevende. Marc Goossens: “Wij kampten de gehele wedstrijd met overstuur, maar tijdens een neutralisatie deed het team een uitstekende job door wat veranderingen aan de vleugelafstelling aan te brengen. Eigenlijk lag de auto beter in de trainingen, toch beschikten wij over veel power op de rechte stuk, maar het accelereren uit de bochten kostte ons gewoon teveel tijd. Maar een top 10 resultaat vind ik uitstekend.”

Ondanks het plotselinge overlijden van teameigenaar Bob Snodgrass aan een hartaanval afgelopen vrijdag besloot het team van Brumos Racing toch aan de wedstrijd op Virginia deel te nemen. De combinatie Donohue/Law pakte in de slotfase een podiumplek nadat de Pontiac Riley van Champcar-coureur Ryan Dalziel in de allerlaatste ronde zonder brandstof viel. Tevens betekende de derde plaats het eerste podium voor Brumos Racing sinds de Rolex finale op Daytona 2003 toen David Donohue/Mike Borkowski eveneens als derde eindigden. “Eigenlijk was het een saaie race, ik heb niet veel te vertellen, maar wij zijn enorm blij voor het team” aldus David Donohue.

UITSLAG
1. Max Angelelli/Jan Magnussen Pontiac Riley 77 ronden
2, Colin Braun/Max Papis Pontiac Riley 77 ronden
3. David Donohue//Darren Law Porsche Riley 77 ronden
4. Ryan Dalziel/J.F. Dumoulin Pontiac Riley 77 ronden
5. Jon Fogarty/Alex Gurney Pontiac Riley 77 ronden
6. Friselle/James Lexus Riley 77 ronden
7. Marc Goossens/Jim Matthews Lexus Riley 77 ronden
8. Scott Pruett/ Memo Rojas Lexus Riley 77 ronden
9. Patrick Long/Jörg Bergmeister Porsche Crawford 77 ronden
10. Mark Patterson/Oswaldo Negri Jr. Lexus Riley 77 ronden


Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet