Sportscars

Sportscars: Dontje grijpt net naast podium in fotofinish Watkins Glen

210703 IMPC Start
Start van de race met de uiteindelijk winnende Turner-BMW vooraan

Indy Dontje kwam slechts 0,066 seconden tekort voor een podiumplaats in de Sahlen's 120, de twee-uursrace van de IMSA Michelin Pilot Challenge op het circuit van Watkins Glen. Samen met zijn Amerikaanse teamgenoot Russell Ward eindigde Dontje in de Winward-Mercedes-AMG GT4 op de vierde plaats. De overwinning was voor Bill Auberlen en Dillon Machavern in de BMW M4 GT4 van Turner Motorsport, Robert Noaker en Brian Henderson wonnen de TCR-klasse met de Honda Civic van Atlanta Speedwerks.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: IMSA

Voor het Turner Motorsport-BMW-team was het succes voor Auberlen en Machavern de eerste overwinning van het seizoen. Auberlen moest in de slotfase alle zeilen bijzetten om Jan Heylen in de Wright Motorsports-Porsche Cayman achter zich te houden. Het kwam aan op een slotsprint van vijf minuten na een late neutralisatie, die nodig was omdat de VGMC-Honda Civic met Jon Miller in de slotfase van de baan was geraakt. Achter de winnende BMW en de Wright-Porsche van Heylen en Ryan Hardwick eindigden Hugh en Matt Plumb in der Team TGM-Chevrolet Camaro op de derde plaats.

210703 IMPC Race Dontje
Fotofinish voor Indy Dontje in de Winward-Mercedes in de strijd om de derde plaats

Indy Dontje trok zoals gezegd net aan het kortste eind in de strijd tegen Matt Plumb om de laatste podiumplaats. Dontje meldde: "Helaas net buiten het podium, het was 'side-by-side' over start en finish. Het werd uiteindelijk een race waarin de brandstofstrategie beslissend was. Helaas was er aan het eind een 'yellow' waardoor we minder ronden hadden om aan te vallen. We waren echt een stuk sterker dan het team op de derde plek, maar in de twee ronden onder groen kon ik er helaas niet voorbij komen. Qua snelheid zitten we met de Mercedes wel oké, maar we komen net iets tekort op het rechte stuk voor inhaalacties en op Watkins Glen is uitremmen lastig. Maar wel een mooie vierde plek, daar ben ik zeker tevreden mee, hopelijk kunnen we dit doorzetten in Lime Rock, waar we over twee weken zijn."

210703 IMPC Henderson Noaker
Robert Noaker en Brian Henderson behaalden hun eerste zege in de TCR-klasse

In de TCR-klasse was er aanvankelijk een 1-2 voor het Honda-team Atlanta Speedwerks, met de eerste klassezege voor Robert Noaker/Brian Henderson, gevolgd door Ryan Eversey en Todd Lamb, maar het laatstgenoemde duo, vorige week nog klassewinnaar in de vier-uursrace, werd naderhand uit de uitslag gehaald, omdat de Honda bij de technische nakeuring onder het minimum gewicht zat. Zo promoveerden Jon Morley en Gavin Ernstone in de Road Shagger Racing-Audi RS 3 LMS naar de tweede plaats, gevolgd door Taylor Hagler en Michael Lewis in de Copeland Motorsport-Hyundai Veloster.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet