NASCAR

NASCAR: Trackhouse Racing neemt het Cup-team van Chip Ganassi over

Het team van Trackhouse Racing neemt na de laatste wedstrijd van de MEN's Cup op Phoenix International Raceway officieel het team van Chip Ganassi over. Justin Marks, die tussen 2016 en 2018 voor het Ganassi Team uitkwam, wordt dan de officiële eigenaar. Trackhouse Racing zal voor volgend seizoen twee auto's inzetten. De huidige coureur, Daniel Suarez, blijft voor Trackhouse Racing actief.

Kurt Busch Ganassi
Kurt Busch en teameigenaar Chip Ganassi. Blijf Busch of moet hij een ander team zoeken?

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: NASCAR

Trackhosue Racing neemt het Cup- team van Chip Ganassi over
Teameigenaar Justin Marks nam van 2016-2018 deel met Ganassi in 22 Xfinity Series-evenementen en behaalde één overwinning, drie top vijf en vijf top tien."Ik denk dat dit een geweldige dag is voor NASCAR, omdat er zoveel mensen zijn die als teameigenaar in deze sport willen beginnen - Michael Jordan, Pitbull, Denny Hamlin en tal van anderen", zei

Ganassi in de teamrelease van Trackhouse. "Ze brengen een nieuw perspectief, visie en inzicht, wat geweldig is voor de sport. NASCAR heeft de afgelopen jaren momentum opgebouwd en ik heb er vertrouwen in dat dit zo zal blijven."Ik kan ook eerlijk zeggen dat mijn NASCAR-team niet te koop was. Justin kwam gewoon naar me toe met een geweldig aanbod en een nog betere visie. Zoals iedereen weet, geef ik veel om mijn werknemers, dus verkopen aan iemand als Justin, die deel uitmaakt van de CGR-familie, maakte de realiteit van verkopen veel gemakkelijker. Hij kent onze organisatie en de mensen.

Dat geeft me troost. Iedereen moet weten dat ik nog steeds volledig toegewijd ben aan de autosportindustrie en mijn andere teams in INDYCAR, IMSA en Extreme E zal blijven leiden met hetzelfde enthousiasme dat ik altijd heb gehad."

Ganassi is sinds 2001 in de Cup actief en zijn coureurs behaalden in totaal 14 overwinningen; Kurt Busch won voor het laatst op Las Vegas Motor Speedway in de herfst van 2020. Van 2009-2013 werd het gerund als Earnhardt Ganassi Racing; Aric Almirola , Juan Pablo Montoya, Martin Truex Jr. en Jamie McMurray waren in deze periode allemaal goed voor vijf extra overwinningen.

2021 Justin Marks
Oud Xfinity-coureur Justin Marks deed zijn voormalige teambaas een geweldig aanbod.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet