IndyCar

Indycar: VeeKay dit weekend op de Mid Ohio Sports Car Course terug in de cockpit

Goed nieuws voor Rinus VeeKay. Na een noodgedwongen absentie op Road America keert de Nederlander dit weekend nog gemotiveerder terug in de Indycar-cockpit. De Nederlander is geheel hersteld van zijn gebroken sleutelbeen.

2021 VeeKay hersteld


Tekst: Willem J. Staat
Foto: Ed Carpener Racing

VeeKay dit weekend op de Mid Ohio Sports Car Course terug in de cockpit
Rinus VeeKay is medisch goedgekeurd om het racen te hervatten en keert dit weekend terug naar de NTT INDYCAR SERIES-competitie op de Mid-Ohio Sports Car Course. Na een fietsongeluk onderging VeeKay op 15 juni een succesvolle poliklinische operatie om van een ​​gebroken linker sleutelbeen te herstellen.

VeeKay werd vanmiddag opnieuw geëvalueerd en kreeg toestemming om terug weer te gaan racen.Geoffrey Billows, directeur medische dienst van INDYCAR zag verder geen bezwaren meer .VeeKay zal dit weekend terugkeren in de SONAX Chevrolet No. 21 voor de Honda Indy 200 in Mid-Ohio.

VeeKay staat te popelen om weer achter het stuur te kruipen. "Ten eerste wil ik de medische staf van INDYCAR bedanken, waaronder Dr. Webber, die mijn operatie heeft uitgevoerd. Ik vind het erg spannend om dit weekend in Mid-Ohio te racen, vooral nadat ik de laatste race op Road America heb gemist. Ik ben gemotiveerder dan ooit!" aldus VeeKay.

Hij vervolgde: "Ik heb ongelofelijk hard aan mijn herstel gewerkt en allerlei behandelingen gedaan. Ik heb het gevoel dat ik weer op het niveau van voorheen ben.  Ik zat eerder deze week in de auto om er zeker van te zijn dat ik me op mijn gemak voelde en ik was gisteren in de simulator, ik heb geen pijn en voel me zo goed als altijd. "

De 20-jarige VeeKay zit midden in een doorbraak van zijn tweede seizoen bij Ed Carpenter Racing. VeeKay behaalde zes Top 10 finishes in zeven races, waaronder zijn eerste carrièreoverwinning op de Indianapolis Motor Speedway road course half mei.Een week later was hij de jongste starter op de eerste rij in de geschiedenis van Indianapolis 500 toen hij zich als derde kwalificeerde. In zijn meest recente actieweekend, de Chevrolet Detroit Grand Prix, keerde VeeKay weer terug naar het podium met een tweede plaats in Race 1.

Terwijl VeeKay herstellende was van een operatie, stapte Oliver Askew in de Chevrolet No. 21 op Road America. Ondanks dat hij niet mee kon doen, blijft VeeKay zesde in het algemeen kampioenschap. Een solide prestatie van Askew op Road America heeft Ed Carpenter Racing de vierde plek in de tussenstand van de teams opgeleverd.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet