Diversen

Div: Nederlander Robert de Haan winnaar tweede FEED Volant

De 14-jarige Nederlander Robert de Haan heeft in Frankrijk de tweede editie van FEED Volant gewonnen. Een initiatief van oud F1-Wereldkampioen Jacques Villeneuve en zijn boezemvriend Patrick Lemarie. Vanwege de Corona-pandemie moest de tweede editie in 2020 helaas afgelast worden. Ook toen won een Nederlander.

2021 Feed Volant 2
Vlnr. Margot Laffite, Patrick Lemarie, Robert de Haan, Jacques Villeneuve, Julien Febreau en Serge Saulnier


Tekst: Willem J. Staat
Foto's; PR

Nederlander Robert de Haan winnaar tweede FEED Volant
Op het Franse circuit van Magny Cours zegevierde Robert de Haan met ruim 2/1000e voorsprong in de finale en versloeg daarbij de één jaar oudere Fransman Elliott Veyron. Maar liefst zeventig man hadden zich dit jaar voor de FEED Volant van Jacques Villeneuve en Patrick Lemarie aangemeld.

De finale bestond uit vijf Fransen en slechts één Nederlander, die Thomas Scibilia, Elliott Vayron, Nicolas Moreau, Thibault Cazaubon en Enzo Peugeot wist te verslaan. Voor winnaar Robert de Haan betekent dit een mooie opsteker.

De winnaar van Feed Volant wordt met een geheel seizoen in de Italiaanse Formule 4 beloond. Hopelijk gaat Robert het beter doen dan zijn voorganger, de 21-jarige Marijn Kremers die het al na een paar races in de F4 voor gezien hield en weer naar de karts terugkeerde. Aan talent in ons kleine land geen gebrek dus.

2021 Feed Volant 1
De zes Feed Volant finalisten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet