GT

GT: Gulf 12 Hours in 2022 definitief terug naar Yas Marina Circuit

Gulf12H YMC

De Gulf 12 Hours keert na een jaar afwezigheid weer terug op het Yas Marina Circuit in de Verenigde Arabische Emiraten. Op 8 januari 2022 zal de wedstrijd, een 12-uursrace opgesplitst in twee delen van zes uur, voor de tiende keer worden verreden. Afgelopen winter ging de wedstrijd in in Abu Dhabi door de coronacrisis en de gewijzigde F1-kalender niet door, maar werd er in Bahrein gereden.

Tekst: Marcel ten Caat
Foto: PR

Een week geleden maakte Abu Dhabi Motorsports Management aanpassingen aan het Yas Marina Circuit bekend en de tiende Gulf 12 Hours zal ook op de herziene lay-out van het circuit worden verreden. Driving Force Events, de promoter van de wedstrijd, liet al weten dat de drie wijzigingen aan de lay-out voor meer mogelijkheden tot inhalen en meer wiel-aan-wiel duels zullen zorgen. 

Andrea Ficarelli, de baas van Driving Force Events, ziet het evenement met vertrouwen tegemoet. "Terwijl de wereld geleidelijk terugkeert naar de normaliteit, zijn we van plan om in januari 2022 onze tiende editie te vieren met een gedenkwaardig evenement dat gebruik maakt van de ervaring van jaren en van nieuwe ideeën," aldus Ficarelli. "We kijken uit naar een weer volle startgrid en zullen in de komende weken onze voorlopige inschrijflijst publiceren."

Bij de editie 2022 zullen net als bij de aparte editie in Bahrein alleen nog GT3, GT4 en Lamborghini Super Trofeo auto's mogen deelnemen. Driving Force Events is daarmee definitief afgestapt van het toelaten van CN en LMP3 auto's. De inschrijving voor het evenement is inmiddels geopend en ook deze editie zijn er maximaal 34 startplaatsen beschikbaar. De nieuwe datum maakt de wedstrijd interessant(er) voor sommige teams en rijders. Een week na de Gulf 12 Hours staat de door Creventic georganiseerde 24 Uur van Dubai op het programma, een week later gevolgd door 6 uur van Abu Dhabi.

Naast de traditionele Gulf 12 Hours Abu Dhabi liet Andrea Ficarelli ook al weten bezig te zijn met een nieuwe race op het Bahrain International Circuit. Op 11 december aanstaande zou daar een evenement moeten plaatsvinden met een 'nieuw en innovatief format'. Wat dat format precies inhoudt is nog niet bekend en ook een naam en verdere details werden vooralsnog niet vrijgegeven.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet