IndyCar

Indycar: Rosenqvist fit. Onzekere toekomst voor Ryan Hunter Reay en James Hinchcliffe

De Zweed Felix Rosenqvist keert a.s. weekend bij het team van Arrow McLaren SP weer terug in de cockpit. Na een zware crash gedurende de eerste wedstrijd op Detroit moest Rosenqvist twee races missen en werd daarbij vervangen door Oliver Askew en Kevin Magnussen. De carrieres van Ryan Hunter Reay en James Hinchcliffe lijken bij Andretti Autosport voor 2022 op de wip te staan. Michael Andretti liet duidelijk doorschemeren dat er eigenlijk volgend jaar voor beide rijders geen plek meer bij het team is.

2021 Felix back
Felix Rosenqvist keert a.s. weekend weer terug in de cockpit.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Indycar

Rosenqvist fit. Onzekere toekomst voor Ryan Hunter Reay en James Hinchcliffe
Felix Rosenqvist is voor de wedstrijd op Road America a.s. zondag door de medische staf van Indycar volledig fit verklaard en zal weer in de cockpit terugkeren. "Felix en Arrow McLaren SP willen Dr. Geoffrey Billows van het Indycar Medical Team in het bijzonder bedanken voor de uitzonderlijke zorg die ze geboden hebben" luidt het in een verklaring van Arrow McLaren SP

2021 James Hinchcliffe out
De dagen van de Canadees James Hinchcliffe lijken geteld.

Terwijl Colton Herta en Alexander Rossi ook voor 2022 bij Andretti Autosport van een zitje verzekerd te zijn, lijken de veteranen James Hinchcliffe en Ryan Hunter Reay een onzekere toekomst bij het team van Andretti Autosport tegemoet te gaan. Ryan Hunter Reay bezit in de tussenstand van het kampioenschap de 15e plek en Ryan Hunter Reay de 20e. Teameigenaar Michael Andretti liet doorschemeren dat de posities van Herta en Rossi vastliggen "maar dat er ook nog twee rijders zijn waar we aan de contracten werken."

Michael Andretti bevestigde dat ook in 2021 zijn team uit vier rijders zal bestaan maar dat de line-up zeker gaat veranderen. Daarbij zijn de namen van Oliver Askew en Spencer Pigot gevallen maar ook bijv. Kyle Kirkwood en Devlin DeFrancesco (beiden actief in de Indy Lights) lijken kans te hebben om de plek van Hunter Reay en Hinchcliffe te gaan innemen. Kirkwood bezet in de tussenstand van het kampioenschap de tweede plek en DeFrancesco, die ook in Europa actief was de zesde. Wordt ongetwijfeld vervolgd.
2021 Ryan Hunter Reay
Evenals die van Ryan Hunter Reay die ook niet meer presteert.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet