Formule 3

ATS F3: Carlo van Dam pakt overwinning in tweede race

Carlo van Dam heeft de tweede race van de ATS Formule 3 op zijn naam geschreven. De 21-jarige rijder van Van Amersfoort Racing profiteerde dit keer wel optimaal van zijn pole position en reed van start tot finish aan de leiding.

Tekst: Sander Dorsman

Tijdens de wedstrijd kwam de eerste positie van Carlo van Dam geen moment in gevaar. Frédéric Vervisch had het in de beginfase van de race flink aan de stok met zijn teamgenoot Nico Verdonck om de tweede plaats, waardoor Van Dam enigszins kon uitlopen. Toen Verdonck een fout maakte, wist Vervisch langzaam maar zeker het gat naar Van Dam te dichten. Uiteindelijk passeerde Van Dam als eerste de finish, één seconde voor Frédéric Vervisch. Nico Verdonck complementeerde het podium, terwijl Récardo Bruins als vierde werd afgevlagd.

Een razend enthousiaste Carlo van Dam kijkt terug op een prima F3 debuut: "Ik ben superblij met deze overwinning! De eerste zege is altijd de belangrijkste en tevens de moeilijkste om te halen. Het was een goed weekend voor me. In de tweede race kwam ik uitstekend weg en wist het tempo goed op te voeren. Mijn eerste plaats kwam nauwelijks in gevaar. We doen gelijk mee voor de titel in dit kampioenschap. Dit belooft veel vuurwerk voor de volgende races in de ATS Formule 3 Cup!”

ats_f3_race-2

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet