Sportscars

Sportscars: Indy Dontje zonder te rijden klaar op Watkins Glen

210628 IMSA Dontje actie
Indy Dontje kwam in de race niet eens aan rijden toe

Naast Renger van der Zande en Jeroen Bleekemolen stond ook Indy Dontje afgelopen weekeinde aan de start op het circuit van Watkins Glen. Terwijl zijn broer Milan deelnam aan de vieruursrace van de VLN en daarin met de Car Collection-Audi samen met zijn teamgenoten heel keurig zevende algemeen en tweede in de SP9-Pro-Am-klasse werd, startte Indy Dontje samen met Russell Ward in de Winward-Mercedes-AMG GT4 in de vier-uursrace van de IMSA Michelin Pilot Challenge. Hij haalde echter de eindstreep niet, sterker nog: hij kwam niet eens in actie.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto's: IMSA

"Helaas heb ik helemaal niet gereden", begon Dontje zijn relaas. "Russell ging wat langer door in de auto. Hij reed best goede stints, kon goed meekomen. Toen zat hij helaas vast achter Sheena Monk (Motorsports in Action-McLaren, red.) waar hij niet voorbij kwam. De BOP werkt op dit moment best wel tegen ons, we hebben eigenlijk geen kans om ergens op het circuit in te halen, want op het rechte stuk rijden ze weg, en door ons zware gewicht kunnen we het ook niet terugpakken bij het remmen in de bochten... Helaas ging hij in de laatste bocht iets te wijd, kreeg onderstuur en reed recht de muur in, waardoor de stuurkolom krom ging en we niet verder konden."

Komende vrijdag al kan Dontje opnieuw aan de slag, want net als het WeatherTech-kampioenschap komt ook de Michelin Pilot Challenge eind deze week nog een keer op Watkins Glen in actie. Het evenement is ingelast ter vervanging van de ronde op het Canadian Tire Motorsport Park in Canada, dat in april vanwege de corona-reisrestricties van de kalender werd gehaald. "De auto wordt in ieder geval gerepareerd, dus we kunnen er weer tegenaan", zegt hij.

210628 IMSA McAleer
De winnende Aston Martin van Stevan McAleer en Patrick Gallagher

De wedstrijd werd gewonnen door het duo Stevan McAleer en Patrick Gallagher in de Aston Martin Vantage GT4 van Notlad Racing by RS1. Bill Auberlen, daags erna GTD-klassewinnaar in het WeatherTech-kampioenschap, en Dane Machavern eindigden op een seconde in de Turner Motorsports-BMW als tweede, de genoemde Sheena Monk en Spencer Pigott werden met de Motorsports in Action-McLaren als derde geklasseerd. In de TCR-klasse was de winst voor Ryan Eversley en Todd Lamb in de Atlanta Speedwerks-Honda, gevolgd door de beide Bryan Herta Autosport-Hyundai's van Parker Chase/Ryan Norman en Taylor Hagler/Michael Lewis.

210628 IMSA Honda
Bij de start nog op de derde plaats, maar bij de finish vooraan: de blauw-gele Honda van Ryan Eversley en Todd Lamb won de TCR-klasse
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet