VLN

VLN: BMW Junioren compenseren uitgesteld M4 GT3 debuut met schitterende zege


De laatste 1,5 uur waren een zinderende voorstelling. Dan Harper: "Zodra ik in de auto stapte moest ik direct gaan pushen. Het was die laatste 1,5 uur behoorlijk intens. Er waren een paar wilde momenten op het gras maar ik ben zo trots op het gehele team, BMW, Team RMG, BMW M Motorsport en natuurlijk mijn teamgenoten Max en Neil. Vanaf vorig jaar toen dit programma werd opgestart zijn we zover gekomen. Ik vind het eigenlijk een beetje een sprookje dat we zover gekomen zijn. Ik hoop dat we samen nog vele malen de hoogste trede van het podium mogen beklimmen."

2021 Jochen Neerpasch
Jochen Neerpasch met zijn laatste generatie Junioren.

Neerpasch onder de indruk
Jochen Neerpasch: "Al in de 24U hebben de jongens laten zien dat ze tot de top behoren. Een uitmuntend optreden. Het was indrukwekkend hoe dat zij de druk wisten te weerstaan. Dit is op deze jeugdige leeftijd niet vanzelfsprekend. De Junioren hebben laten zien hoe goed dat zij als team samenwerken. Max Hesse: "Ik ben dolgelukkig. Voor ons allemaal is dit een droom die uitkomt. Wij hebben het gehele jaar (2020) hard gewerkt maar werden niet beloond met het resultaat dat onze inspanning verdiende. Ik denk dat we dit nu terugverdiend hebben. Onze dank gaat ook uit naar Agusto Farfus. Zonder hem zouden we hier niet staan!"

2021 Stippler
Nordschleife specialist Frank Stippler moest in BMW Junior Dan Harper zijn meerdere erkennen.

Frank Stippler: "Hoewel er vandaag een aantal topauto's ontbraken maakt het uiteindelijk ook niet uit of je tegen zes of twintig tegenstanders racet. Vooral in de beginfase was het ontzettend competitief en moest ik mij behoorlijk inspannen om de kop te behouden." Vincent Kolb: "Tijdens Stippi's stint zag ik waar de BMW de voordelen had en de Audi de nadelen. Ze beschikten net over iets meer bochtensnelheid. Mijn stint was allesbehalve gemakkelijk en ik ben heel blij met P2." Ook bij Konrad Motorsport ondanks de tegenslag waren er blije gevoelens. In de tussenstand van het kampioenschap gaat de combinatie Dany Brink/Philipp Leisen aan kop. Zij behaalden in de V4 klasse hun derde achtereenvolgende klassezege.

In de Cup 3 klasse eindigde Jan Jaap van Roon met Patrik Grüttner en Fabio Grosser als tiende met een Porsche Cayman GT4 CS. Tijdens de kwalificatie crashten een aantal auto's waaronder de Frikadelli Porsche GT3 R van de combinatie Klaus Abbelen/Tobias Müller met laatstgenoemde aan het stuur.

2021 BMW NLS 1
Mega voorstelling van Dan Harper op de Nordschleife.

Uitslag
1. Max Hesse/Dan Harper/Neil Verhagen – BMW Junior Team – BMW M6 GT3 28 ronde 4 U.01.24.407
2. Vincent Kolb/Frank Stippler – Phoenix Racing – Audi R8 LMS GT3 + 37.552 secs.
3. Axcil Jefferies/Michele di Martino – Konrad Motorsport – Lamborghini Huracan GT3 + 4 min .26.977
4. Michele Beretta/Adrien de Leener – Dinamic Motorsport – Porsche 911 GT3 R +4 min.53. 083 secs.
5. Stefan Aust/Nico Menzel/Johannes Stengel – Huber Motorsport – Porsche 911 GT3 R + 5.57.353.
6. Kuba Giermaziak/Frank Kechele – GetSpeed Performance – Mercedes-AMG GT3 + 6 min. 27.788
7. Patric Niederhauser/Patrick Kolb/Milan Dontje/Lorenzo Rocco di Torrepadula – Lionspeed GP – Audi R8 LMS GT3 + 6 min.38.117
8. Jörg Müller/Mario von Bohlen/Thomas Neubauer – Walkenhorst Motorsport – BMW M6 GT3 + 6 min.51. 639
9. Janine Shoffner/Moritz Kranz – GetSpeed Performance – Mercedes-AMG GT3 op 1 ronde
10. Georg Weiss/Leonard Weiss/Jochen Krumbach – Wochenspiegel Team Monschau – Ferrari 488 GT3 op 1 ronde
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet