VLN

VLN: Teleurstelling bij BMW. Nordschleife-debuut M4 GT3 uitgesteld

Het wedstrijddebuut van de BMW M4 GT3 op de Nordschleife is helaas uitgesteld. Tijdens de slotfase van een testsessie op de Nordschleife liep de auto zodanige schade op dat dit niet meer op tijd gerepareerd kon worden. Bij BMW M Motorsport analyseert men nu de oorzaak.

2021 NB M4 GT3
De gloedniewe M4 GT3 kwam alleen gisteren in actie. Omdat de oorzaak van Sheldon van der Linde's crash niet duidelijk was, trok men zich terug.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: BMW Motorsport

Teleurstelling bij BMW. Nordschleife-debuut M4 GT3 uitgesteld
Tot nu toe was de intensieve testweek met de BMW M4 GT3 soepel verlopen. Op maandag en dinsdag had BMW M Motorsport de kans om deel te nemen aan de officiële SRO-tests voorafgaand aan de 24-uursrace op Spa-Francorchamps (BEL). Na het eerste optreden van de nieuwe auto op het Belgische circuit, kwam BMW M Motorsport op alle vlakken tot een uiterst positieve conclusie. Augusto Farfus (BRA), Marco Wittmann (GER) en Nick Yelloly (GBR) wisselden elkaar af achter het stuur op Spa-Francorchamps.urstelling bij BMW. Nordschleife-debuut Vanuit de Ardennen ging de BMW M4 GT3 rechtstreeks naar de Eifel in Duitsland, waar Jens Klingmann (GER) en Sheldon van der Linde (RSA) het roer overnamen in de cockpit.

De tests van vrijdag op het Grand Prix Circuit en de Nürburgring-Nordschleife verliepen ook erg goed tot de crash, die kort voor het einde van de sessie plaatsvond. Een technisch probleem leidde ertoe dat Van der Linde de macht over het stuur verloor en tegen de vangrails crashte

Het is natuurlijk erg teleurstellend dat onze testweek met de BMW M4 GT3, die tot dan toe zeer succesvol was geweest, voortijdig eindigde – en dat we het racedebuut van de auto hebben moeten uitstellen, waar we allemaal erg naar uitkeken. ", zegt Mike Krack, hoofd van BMW M Motorsport. "De impact veroorzaakte schade aan de auto en daarom hebben we besloten om ons zaterdag terug te trekken uit de NLS-race. We hebben deze beslissing niet licht genomen. Onze prioriteit is nu echter om erachter te komen wat de crash precies heeft veroorzaakt. Het is niet ongewoon om in de ontwikkelingsfase van een nieuwe auto een technisch probleem te hebben. Dit is precies waar deze intensieve tests voor dienen: om mogelijke zwakke punten tijdens de ontwikkelingsfase te identificeren en deze voor de toekomst weg te werken. Dat gaan we nu doen."

Over het algemeen maakte de BMW M4 GT3, het nieuwe vlaggenschip in het BMW M Motorsport-gamma, opnieuw indruk op het gebied van rijeigenschappen en handling op Spa-Francorchamps en op de Nordschleife. "Vrijdag was ons tweede uitstapje met de BMW M4 GT3 op de Nordschleife en ik voelde me vanaf de eerste ronde erg comfortabel in de auto", zei Klingmann.

"Het bevestigde absoluut de positieve indruk die ik de vorige keer kreeg, en de verdere ontwikkeling sindsdien heeft de auto zeker nog beter gemaakt. Met de BMW M4 GT3 is duidelijk vooruitgang geboekt in de secties, waarin de BMW M6 GT3 zwakker was. Tegelijkertijd heeft het de sterke punten van de M6 behouden. Ik voel me heel positief: de auto voelt goed aan en geeft je vanaf de eerste ronde veel vertrouwen."

Nick Yelloly, die de snelste tijd neerzette met de BMW M4 GT3 tijdens de test op Spa-Francorchamps, beaamt: "We hebben op dag één veel in de regen gereden, terwijl de tweede dag droog was. Dat gaf ons de mogelijkheid om onder alle omstandigheden veel rondes te rijden met de BMW M4 GT3. De auto voelde fantastisch aan, liep als een trein en de balans is uitstekend. In Spa-Francorchamps hebben we heel wat testwerk uitgevoerd in een breed scala van gebieden. Dat we de snelste tijd neerzetten was natuurlijk een mooie bonus."

2021 BMW M4 Het debuut van de M4 GT3 is uitgesteld. Misschien een goed teken voor de fans toch? Zodat er misschien nog meer mensen van het debuut kunnen gaan genieten.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet