NAB

NAB: Robert Jan Jansen: "haat liefde verhouding met kartbaan Emmen"

Na een zeer teleurstellend NK in Amsterdam wist ik het zeker, er moest iets veranderen anders het geen zin om mee te doen.

Sinds het NK in Veldhoven vorig jaar had ik het idee dat ik veel te kort kwam met mijn motor, en dat werd erger tot het dieptepunt in Amsterdam, waarna ik zelfs even overwogen had om te stoppen voor dit jaar, omdat het voor mijn gevoel zonder andere motor geen zin had om mee te rijden.

Het 2e NK vindt plaats in Emmen, waar ik een haat/liefde verhouding mee heb. In 2005 had ik in race 1 een zware crash bij de paddestoel waardoor ik over de kop ging en me Trulli kart zo in de oudijzerbak kon gooien. In 2006 behaalde ik in de regen mijn eerste punten meteen in de top 10 alleen in race 2 liep het wat anders, doordat er een andere kart spinde (wederom bij de paddestoel) was er geen ontwijken meer aan en reed vol op hem in, waardoor ik mij nieuwe CRG bij de verroeste Trulli kon gooien in de oudijzerbak.

robert_1
Crash Robert op rechtestuk, Emmen 2006. Foto: Michael Melis

Een week voor het NK had ik getraind met me eigen motor en met die van Ruud, en daaruit bleek al snel dat er een enorm verschil in zat. Toen besloten om een motor voor het NK te huren, want anders had het weinig zin gehad om te gaan deelnemen.

De zaterdag voor het NK een aardig productief dagje gehad waar we vooral aan de carburatie werkte, en over de dag ging het sneller en sneller, terwijl de baan iets langzamer werd. Dit gaf ons een goed gevoel voor de race dag.

Zondagochtend op oude banden begonnen, wat het verschil in tijd maakte, maar de motor liep fantastisch en daar ging het ons om in de training. Tijdens de kwalificatie hadden we voor een afstelling gekozen waar we in een vroeg stadium een tijd moesten zetten. In ronde 4 reed ik me snelste tijd, een 41.698 wat resulteerde in een 13e plek. Het verschil tussen de nummers 6 en 13 was maar 0,2 seconden wat aangaf hoe dicht het op elkaar zat.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet