ESports

ESports: Simon Pilate wint eNascar International Opener Brands Hatch

Afgelopen week ging er op het iRacing platform een de eNascar International iRacing series van start. Daarvoor werden coureurs uit drie verschillende NASCAR-divisies geselecteerd, Europa, Mexico en Canada. Daarvoor werden drie locaties uitgekozen, t.w. Brands Hatch, Circuit of the Americas en de Daytona Roadcourse. Afgelopen woensdagavond ging de eerste wedstrijd op het virtuele Brands Hatch van start. Op 30 juni en 7 juli staan de volgende twee wedstrijden op de kalender.

2021 Brands Hatch
Simon Pilate eerste winnaar waarbij  de NASCAR-coureurs uit Europa, Canada en Mexico tegen elkaar strijden.

Tekst Willem J. Staat
Foto: iRacing

Simon Pilate wint eNascar International Opener Brands Hatch
Voor deze nieuwe serie waarbij de rijders uit de NASCAR Whelen Euroseries, NASCAR Peak Mexico Series en de Canadese NASCAR Pinto Series worden samen gebracht maakt men gebruik van de Xfinity-auto. Afgelopen weekend won de Belg Simon Pilate op het virtuele Brands Hatch de eerste ronde.

"Elke dag wenden NASCAR-teams en coureurs over de hele wereld zich tot iRacing als een middel om zowel hun rijvaardigheid op peil te houden als nieuwe circuits te leren. Terwijl onze drie internationale series NASCAR snel blootstellen aan nieuwe fans over de hele wereld, zal deze serie het perfecte platform zijn om onze sterren uit Europa, Mexico, Canada en daarbuiten op één sambrengen aldus Chad Seigler, vice-president van NASCAR's international business developement.


Openingswedstrijd Brands Hatch
Tijdens die eerste wedstrijd op Brands Hatch was Simon Pilate oppermachtig. Alleen Paul Jouffreau slaagde er tijdens de pitstopcyclus kortstondig in om de leiding te nemen. De Israëliër Alon Day eindigde als derde. Uit de NASCAR Peak Mexcio Series was Jake Cosio met een vierde plek de beste vertegenwoordiger. Treyten Lapcevich was van de Canadese afvaardiging de beste representant. Beste man van de NASCAR Drive Diversity was Justin T Campbell met een tiende plek overall.

Uitslag Brands Hatch
1. Simon Pilate Chevrolet 70 ronden
2. Paul Jouffreau Ford 70 ronden
3. Alon Day Chevrolet 70 ronden
4. Jake Cosio Chevrolet 70 ronden
5. Victor Barrales Ford 70 ronden
6. Paul Jourdain Toyota 70 ronden
7. Treyten Lapcevich Chevrolet 70 ronden
8. Ruben Garcia Toyota 70 ronden
9. Alex de Alba Ford 69 ronden
10. Justin T. Campbell Chevrolet 69 ronden
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet