NASCAR

NASCAR: Jeff Gordon terug bij Hendrick Motorsports als vice voorzitter

Jeff Gordon verlaat eind dit jaar Fox Motorsports als TV commentator en zal bij het team van Hendrick Motorsports de rol van vice voorzitter bekleden.

2021 Rick Hendrick Jeff Gordon
Rick Hendrick en Jeff Gordon. De voormalige coureur en team mede-eigenaar gaat nog een grotere rol binnen het team van Rick Hendrick verrichten.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: NASCAR

Jeff Gordon terug bij Hendrick Motorsports als vice voorzitter
Viervoudig NASCAR Cup-kampioen keert als vice voorzitter terug bij het team van Hendrick Motorsports. Sinds eind 1999 is Gordon al mede-eigenaar bij het team en zal per 1 januari 2022 een nieuwe strategische managementrol gaan vervullen. Gordon zal zich richten op de marketing- en competitiegroepen binnen het team.

Jeff Gordon: "Ik kan niet onder woorden brengen wat Hendrick Motorsports voor mij betekent. In veel opzichten is het mijn thuis en de mensen zijn hier mijn familie. Ik ben mijn passie voor de organisatie, onze sport en de pure uitdaging van het racen en winnen op het hoogste niveau nooit verloren. Deel uitmaken van de competitie is waar ik heel gelukkig mee ben en het gevoel heb dat ik een grote bijdrage kan leveren aan het voortdurende succes van het team op de lange termijn. Rick en ik hebben een gedeelde visie, die gebaseerd is op de waarden die hij mij heeft bijgebracht, de cultuur die hij heeft opgebouwd en onze wens om de allerbeste te zijn in alle categorieën zowel op als naast de baan."

Jeff Gordon won sinds 1993 93 NASCAR Cup-wedstrijden en stopte in 2015 met racen. Twee jaar geleden werd hij opgenomen in de NASCAR Hall of Fame.

Jeff Gordon: "Ik kan de hele FOX-familie niet genoeg bedanken voor de ongelofelijke kans die ik de afgelopen zes jaar heb gekregen. Ik ben de verantwoordelijkheid om de sport naar onze fans te brengen en het enorme werk dat elke week in de uitzendingen steekt, echt gaan waarderen. Ik ga het zeker missen maar ik zal FOX eeuwig dankbaar zijn voor de ervaring en het vertrouwen dat ze in mij gesteld hebben.Het was een voorrecht om zulke getalenteerde mensen te mogen werken."

Rick Hendrick: "Jeff en ik praten hier al vele jaren over en ik denk dat het een natuurlijke evolutie voor hem en ons bedrijf is. Ik ben altijd van zijn zakelijke instinct onder de indruk geweest. Op een bepaald niveau is hij betrokken geweest bij elke beslissing die we de afgelopen twee decennia genomen hebben en sinds hij stopte met racen groeide zijn invloed alleen maar. Hij begrijpt onze cultuur en waarden en het belang dat we aan onze mensen hechten. Ik hou van racen en Jeff heeft net zo'n hekel aan verliezen als ik. Fysiek voel ik me geweldig en ben nog niet van plan om te vertrekken. En dit is precies het juiste moment. In de komende jaren kon ik niet genoeg energie naast mij krijgen om de toekomst van Hendrick Motorsports te versterken."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet