VLN

VLN: BMW M4 GT3 maakt a.s. zaterdag wedstrijddebuut op de Nordschleife

Na een pauze van meerdere weken keert de Nürburgring Lange-afstandsserie (NLS-voorheen VLN) a.s. zaterdag 26 juni weer terug. Dan staat de 52e editie van de Adenauer Rundstrecken Trophy over een afstand van vier uur op het programma. De gloednieuwe BMW M4 GT3 maakt dan zijn werelddebuut. Niet alleen dat maar ook toeschouwers zijn weer welkom. Helaas zijn de kaarten alweer uitverkocht.

2021 BMW M4 GT 3

Tekst: Willem J. Staat
Foto: VLN

BMW M4 GT3 maakt a.s. zaterdag wedstrijddebuut op de Nordschleife
De gehele autosportwereld kijkt a.s. zaterdagmiddag naar het wedstrijddebuut van de BMW M4 GT3 met Jens Klingmann en Sheldon van der Linde op de Nordschleife uit. Ongeveer een jaar geleden op 18 jul 2020 vond de eerste rollout van de gloednieuwe bolide plaats. In tussen heeft men bij BMW met deze auto meer dan 14.000 km. afgelegd ofwel 70 werkuren. Nu volgen de eerste racekilometers onder wedstrijdomstandigheden.

Jens Klingmann: "Ik verheug me ontzettend op het nieuwe M4 hoofdstuk. Deze wedstrijddeelname geldt nu als voorbereiding op het seizoen 2022 als we met een compleet wedstrijdklare auto in de Groene Hel deelnemen. Qua ontwikkeling is de Nordschleife altijd belangrijk omdat het zijn eigen termen en voorwaarden heeft. Het is voor mij dan ook een grote eer om aan de eerste wedstrijd mee te mogen doen."

Groei in de GT3-klasse SP9
Omdat de BMW M4 GT3 nog niet gehomologeerd is, staat hij in de SPX ingeschreven. Voor de GT3 klasse heeft de organisatie 16 inschrijvingen ontvangen.Audi R8 LMS, BMW M6 GT3, Ferrari 488 GT3, Lamborghini GT3 Evo, Mercedes-AMG GT3 en Porsche 911 GT3. Nieuw is het Italiaanse Dinamic Motorsport uit Reggio Emilio bij Modena. Vorig jaar eindigde dit team derde in de 24U van Francorchamps. Voor de Nordschleife wedstrijd staan Michele Beretta en Adrien de Leener ingeschreven.

De aanstormende talenten Jusuf Owega en de Zwitser Riccardo Feller(beiden uit de GT3 afkomstig) komen voor Team Mathol Racing met een Porsche Cayman S aan de start om de felbegeerde Nordschleife Permit te behalen. Voor Owega, die in de ADAC GT Masters voor het team van Phoenix actief betekent het zijn Nordschleife-debuut.

"Mr Zetti" rijdt GT4
Peter Posavec, jarenlang met zijn iconische BMW Z4 GT3 op de Nordschliefe actief rijdt nu samen Reinhold Renger in een Mercedes AMG GT4. Peter Posavec: " Met de Schnitelalm GT4 was ik in de 24U actief maar ik heb daar niet veel kunnen rijden. Na 12 jaar in een GT3 bolide was een bijna serie-auto best wel een overgang. Vooral in de snelle bochten merk je het gebrek aan aerodynamica. Maar na een paar ronden wen je daar wel aan en dan geeft die auto best wel plezier. Anders was ik niet opnieuw ingestapt." Van de Nederlanders komen o.a. Milan Dontje, Patrick Huisman en Marco van Ramshorst in actie. De livestream is a.s. zaterdag vanaf 8.30u op diverse social media-kanalen te volgen.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet