Retro

Retro: Historic Grand Prix dit jaar door als Zandvoort Race Classics

AS 15

De Historic Grand Prix vindt dit jaar plaats onder de noemer Zandvoort Race Classics. Door het wegblijven van Grand Prix-auto's past deze titel beter bij het aanzienlijk aangepaste programma, dat nu vooral draait om de bijdrage van de Duitse organisatie FHR.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto: Erik van der Schaaff


De organisatie van het evenement maakte deze week meer details van de gewijzigde opzet bekend, nadat het circuit vorige week in overleg met Masters Historic Racing besloot om niet de gok te nemen met kleine velden in de diverse Masters-klassen. Daarop besloot de FIA ook haar Historic F3 European Cup terug te trekken.

Dat Zandvoort de Duitse organisatie FHR als vervanger in gedachten had, was al snel duidelijk en werd deze week bevestigd. FHR was in 2020 ook al een redder in nood. Toen sprongen de Duitsers in de bres toen onder meer de Formule 2 en Formule 3 moesten afhaken. Masters Historic Racing kon toen nog wel bijdragen aan het evenement vanwege een uitzondering die de Britse overheid had verleend. Deze keer zijn het juist aangescherpte Nederlandse regels die de spelbreker zijn.

FHR draagt met dezelfde klassen bij als in 2020: de 100 Meilen Trophy, de Dunlop Historic Endurance Cup en de Kampf der Zwerge. Daar komen dit jaar nog de Tourenwagen Classics en A Gentle Drivers Trophy bij. Vanuit Nederland stonden het NK GTTC en het NK HARC 82-90 al op het oorspronkelijke programma. Een opmerkelijke toevoeging aan de Zandvoort Race Classics is de Junkyard Race.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet