Raceway Venray

Autospeedway: Het gaat eindelijk weer beginnen op Raceway Venray

img 0018


Op 27 juni aanstaande kan het spektakel gelukkig weer hervat worden op Raceway Venray. Na een flink aantal afgelaste evenementen gaat eindelijk de baan weer open voor autospeedway wedstrijden. Helaas nog niet de eerder aangekondigde WorldCup Saloon Stockcars, maar wel een prachtig mix van de bekende nationale klassen. Het racecircuit van Raceway Venray is uniek in zijn soort. Nergens anders in Europa is zowel een Short oval omringd door een 1/2 mile te vinden. De training vangt zondag aan om 09.00 uur en de wedstrijden duren tot 18.00 uur.

Tekst en foto's: Raceway Venray

Volgens de laatste persconferentie zijn sportwedstrijden weer toegestaan met publiek! Kaarten zijn verkrijgbaar aan de dagkassa, je hoeft dus niet meer van te voren te reserveren! Voor de duidelijkheid er geldt GEEN vaccinatie of testplicht meer!

Voor meer inlichtingen: https://www.racewayvenray.com

Op Raceway Venray wordt aanstaande zondag in de volgende klassen gereden:


stockcar-f1

Stockcar F1

Van oudsher staat de Stockcar F1 al op het programma van Raceway Venray en eerder op Circuit de Peel. Deze raceauto's, die vrij gebouwd mogen worden, hebben 500 – 700 pk en halen een topsnelheid van 140 – 150 km per uur op de Short oval. De coureurs mogen bumpercontact hebben om zo de positie te verbeteren.

  Stockcar-F2

Stockcar F2

Alle F2 Stockcars hebben een 2 liter Ford motor en zijn van Engels fabricaat. Het reglement schrijft voor dat alle auto's dezelfde banden en versnellingsbak dienen te hebben. De F2 stockcars halen een snelheid van 140 – 145 km per uur op het rechte stuk van de Short oval. Ook hier mogen de coureurs bumpercontact hebben om de positie te verbeteren met ingaan van de bocht.

  Stockcar-F2-junioren

Stockcar F2 junioren

De Stockcar F2 junioren is bestemd voor de jeugd. De talenten van de toekomst, in de leeftijd tot en met 17 jaar, strijden in deze klasse tegen elkaar. Vanaf 18 jaar is het verplicht om over te stappen naar een andere klasse. De auto's in de Stockcar F2 junioren klasse zijn gelijk met de volwassen klasse. Het grote verschil met de 'grote' F2 is dat er bij de junioren tijdens de race niet geduwd mag worden.

  national-hotrod

National Hotrod

Anders dan bij de Stockcar F1 & F2 zijn de Hotrods ontstaan vanuit 'gewone' auto's. Auto's die gebruikt worden voor de Hotrod klasse zijn o.a.: Peugeot 206, Ford Fiësta, Opel Tygra en BMW Z4. De Hotrod haalt topsnelheden van zo'n 150 km per uur op de korte baan. De National Hotrod is een non contact klasse.
 
3-jos-kuijpers

V8 Oval Series

De V8 Oval Series klasse is uniek in zijn soort. Momenteel is dit de enige klasse die vast op de 1/2 mile van Raceway Venray rijdt. De V8 Oval Series behaalt een gemiddelde rondetijd van 20,2 seconden en bereikt een topsnelheid van ruim 195 km per uur. De auto's rijden allemaal op dezelfde banden met een maximum aantal van twee sets per dag.
 
stockcars

Saloon Stockcars

Saloon Stockcars kenmerken zich door hun ijzeren frame en de reglementaire verplichting tot duwen tijdens het inhalen van een medecoureur. Waar bij de Stockcar F1 en F2 een duwtje gegeven mag worden bij ingaan van de bocht om van positie te verbeteren, mag er bij de Saloon Stockcars ook contact zijn op de rechte stukken. Deze races staan dus garant voor de nodige actie!

Heritage Stockcar
De Heritage is een demo klasse die wil laten zien hoe de Stockcar F1 sport zich ontwikkelt heeft vanaf de Baarlo/Naco tijdperk, vanaf de '70 jaren tot en met de '90 jaren. Vereist is dat de Heritage Stockcar F1 een originele of replica is van een Stockcar die in dat tijdperk gereden heeft en nog voorzien is van bladveren en standaard schokbrekers. Bij deze klasse telt het niet om de competitie en punten, maar enkel om "Just for fun and smoke some tyres".

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet