IndyCar

Indycar: Weer drama voor Newgarden. Zege voor Alex Palou op Road America. Magnussen maakt indruk


2021 Johnson
Jimmie Johnson begint traditioneel voor safetycar fases te zorgen.....

De stand in de 20e ronde: Newgarden, Palou, Power, Harvey, Grosjean, Herta, Hunter Reay, Rossi O'Ward. Inmiddels begon Scott Dixon aansluiting bij de Top 10 te krijgen. Scott McLaughlin en Conor Daly leverden een fel gevecht om de 15e plek. De beide ECR-auto's van Askew en Daly reden in de Top 15. Alleen Rossi, O'Ward, Dixon, Ericsson, Rahal en Daly bevonden zich op de softe compound.

Marcus Ericsson zorgde in de 22e ronde met een spin voor de befaamde brug voor de tweede neutralisatie. De Zweed bezorgde Graham Rahal wel even een benauwd momentje. Ondanks dit incident reed Ericsson, mede geholpen door strategieën, een beer van een wedstrijd en kwam nog als zesde aan de finish.

Vrijwel iedereen, op Kevin Magnussen na, besloot om naar binnen te gaan. Daarmee nam het team van Arrow SP McLaren een behoorlijke gok. De Deense rookie nam bij de herstart direct de leiding. Bij Rahal Letterman Lanigan zat men met Takuma Sato in de 27e ronde eveneens dezelfde strategie.


2021 Grosjean actie
Weer een sterk optreden van Romain Grosjean in de Indycar-series.

Stand in de 30e ronde: Magnussen, Sato, Newgarden, Palou, Power, Herta, Rossi, Harvey, Rahal, Grosjean. Magnussen bevond zich op de rode compound en Sato op harde. De Japanner plaatste tweemaal een aanval op de Deense rookie. De laatste poging slaagde waarbij de Deen direct voor de harde compound naar binnen ging.

Achter Sato leverden Palou en Newgarden een fraai gevecht om P2. Alleen James Hinchcliffe was gedurende deze fase de enige deelnemer op de rode compound. Ook Takuma Sato moest met zijn alternatieve strategie in de 34e ronde naar binnen. Zowel Jack Harvey en Romain Grosjean waren bij de reguliere stops de grote verliezers in deze wedstrijdfase.

2021 Start Road America
De wedstrijd op Road America begon zo goed voor Newgarden.

Aan Magnussen's gala voorstelling kwam in de 35e ronde een einde toen hij met een kapotte dyanamo voor de derde neutralisatie zorgde. Zowel Askew, Daly en Harvey besloten voor een stop naar binnen te gaan. Bij de derde herstart nam Josef Newgarden opnieuw de leiding gevolgd door Palou, Herta, Rossi, Power, Rahal, Grosjean, Dixon, Jones.

In de 40e ronde werd Scott Dixon voor set Rode Compounds als eerste door het team van Chip Ganassi naar binnen gehaald. Daarna volgde het complete Penske Team voor de harde compound gevolgd door Palou en Herta. De strategische "move" van Ed Carpenter Racing bracht Oliver Askew en Conor Daly in ronde 44 op P3 en P5.

Weer drama voor Team Penske
Stand 45e ronde: Chilton, Sato, Askew, Harvey, Newgarden, Palou, Daly, Bourdais, Power, Dixon. De werkelijke leiding speelde zich eigenlijk op P4 en P5 tussen Newgarden en Palou. Chilton en Sato gingen in de 49e ronde naar binnen waarbij de Japanner met de Rode compound voor een aanval op de snelste ronde opteerde. Exact op het moment dat Askew voor zijn laatste stop naar binnen ging spinde de DCR(Dale Coyne Racing) Dallara Honda van Ed Jones die daarmee voor de vierde wedstrijdneutralisatie zorgde.

2021 Askew
Alternatieve strategie ging voor Oliver Askew jammer genoeg niet helemaal op.

Volgorde onder pace-car: Newgarden, Palou, Herta, Power, Dixon, Grosjean, Ericsson, Rossi, O'Ward, Rahal. Palou nam direct bij de start de leiding van Newgarden over. De Penske-coureur gaat nog even in de tegenaanval maar valt dan door een technisch defect steeds verder terug en wordt als 21e geklasseerd.

Voor de tweede achtereenvolgende week moest Newgarden een zware tegenslag incasseren. In de tussenstand van het kampioenschap neemt Alex Palou met 349 punten de eerste plek in gevolgd door Pato O'Ward en Scott Dixon met resp. 321 en 296 pnt. VeeKay neemt nu met 243 pnt de zesde plek in.

2021 Magnussen
Gaat er voor Kevin Magnussen 25 jaar na zijn vader Jan ook een vervolg in Indycar komen?

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet