A1GP

A1GP: Team Nederland nog niet op koers na eerste dag

Na de eerste dag van de A1 GP op het circuit van Brands Hatch heeft A1 Team Nederland nog niet de juiste koers kunnen vinden voor de rest van het weekend.
 
Tekst en foto's: PR

In de Rookie sessie van vanochtend zette Renger van der Zande een achtste en tiende tijd neer en tijdens de officiële vrije training in de middag reed Jeroen Bleekemolen een twaalfde tijd. Daarmee heeft A1 Team Nederland nog het nodige werk voor de boeg om tijdens de vrije training van morgenochtend en de kwalificatie verder naar voren te komen.

Rommelige sessie
Renger van der Zande maakte in zijn Rookie sessie van twee keer 25 minuten zijn debuut op het circuit van Brands Hatch. In een rommelige sessie, die een aantal maal onderbroken werd met een rode vlag en ook nog een paar gele vlag situaties kende, reed Renger zijn snelste ronde in de eerste 25 minuten met een tijd van 1.16,987. Die eerste helft werd onder duidelijk koelere omstandigheden verreden en de tijden van vrijwel het hele veld waren in de tweede helft niet sneller.

renger_brandshatch1

Renger van der Zande: "De baan is wel echt heel gaaf, met veel hoogteverschil. Het lijkt een beetje op Zandvoort. Ik had er veel zin in om hier te rijden, het is een uitdagend circuit. Je ziet wel dat de ruwe snelheid er wel snel is, maar je ziet dan dat de jongens die hier vaker gereden hebben een voordeel hebben bij het finetunen. Wat de auto betreft zullen we denk ik nog flink moeten gaan zoeken, daar is nog veel tijd te vinden. Je ziet bij mij en Jeroen dat het er nog niet uitkomt. In de set up van de auto zijn we nog niet de goede kant opgegaan. Dat hielp allemaal niet mee. Het was ook nog eens een erg rommelige sessie, veel rode vlaggen. Al met al geen goede Rookie sessie.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet