Diversen

Div: Veel internationale belangstelling voor S5000 klasse.

Mocht de Australische F1 Grand Prix gedurende het weekend van 19/21 november a.s. doorgaan dan zou er wel eens veel internationale belangstelling voor de S5000 klasse kunnen zijn. Bij een demowedstrijd op Sandown in 2019 nam o.a. Rubens Barrichello deel en Giancarlo Fisichella kwam vorig jaar na de afgelaste Grand Prix vanwege Corona niet meer aan racen toe.

2021 Rubens
Rubens Barrichello reed in 2019 een demowedstrijd in de S5000 klasse.

Tekst Willem J. Staat
Foto ARG
Veel internationale belangstelling voor S5000 klasse
Inmiddels is er uit alle hoeken van de wereld belangstelling getoond. Matt Braid, CEO van de Australian Racing Group die de wedstrijden organiseert: " Wij hebben gesproken met rijders en hun managers uit Europa, Amerika en Azië. De belangstelling is enorm alleen de logistiek werkt ons nu nog tegen. Het hangt er nu vanaf wanneer mensen weer internationale reizen kunnen ondernemen en als we manier voor hun kunnen vinden om dit te doen dan zal er voor internationale coureurs zeker een plek zijn in de S5000 klasse.

Overigens lichtte Matt Braid nog een ander tipje van de sluier op. "Wij zijn inmiddels benaderd door gerenommeerde teams die inmiddels al een businesscase zijn opgestart om te kijken of het mogelijk is om hier een S5000 team op te zetten. Ik kan op dit moment helaas geen namen noemen maar het zijn zeer gerenommeerde formulewagenteams die wereldwijd interesse getoond hebben.Logistiek gezien zou het werkelijk ongelofelijk zijn om niet alleen internationale coureurs maar ook nog eens internationale teams aan de S5000 te laten deelnemen."

De enige barrière die expansie van de S5000 klasse op dit moment verhinderd is de mondiale Corona situatie. Het S5000 seizoen start tijdens het weekend van 17/19 september op Sandown.

2021 Mawson
Oud VAR-coureur Joey Mawson won in zijn geboorteland de S5000 titel. Joey reed gedurende lange tijd in Europa. Momenteel is er eigenlijk vanuit de gehele wereld belangstelling voor deze klasse. Gaan er satelliet teams vanuit Europa komen?
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet