IndyCar

Indycar: VeeKay niet aan de start op Road America. Succesvol geopereerd. Askew vervanger

Rinus VeeKay werd succesvol aan zijn gebroken sleutelbeen geopereerd. Helaas krijgt de Nederlander voor de wedstrijd op Road America a.s. zondag op medische gronden geen startpermissie en zal door de Amerikaan Oliver Askew vervangen worden. Die viel vorige week zondag bij Arrow McLaren SP ook al voor de geblesseerde Felix Rosenqvist in.

2021 VeeKay humeur
VeeKay blijft goed gehumeurd ondanks dat hij dit weekend helaas niet kan rijden.

Tekst Willem J. Staat
Foto's Indycar

VeeKay niet aan de start op Road America. Succesvol geopereerd. Askew vervanger
Ondanks dit incident blijft VeeKay goed gehumeurd. "Pech dat het gebeurde en niet de beste timing. De operatie verliep probleemloos. Heb totaal geen pijn. Ik wil erbij zijn en voor mijn plek in het kampioenschap vechten. Ik zal er alles voor doen om voor de wedstrijd op Mid Ohio weer fit te zijn. Erg dankbaar voor iedereen bij ECR die mij geholpen heeft en zo laat is opgebleven om de operatie te organiseren. Ik wil ook iedereen bij Orthoindy voor de operatie bedanken."

Teameigenaar Ed Carpenter: "Ik wens VeeKay een spoedig herstel en weet dat de No21 Dallara Chevrolet hem mist. Jammer dat hij deze wedstrijd moet missen maar hij zal nog sterker terugkomen. Ook wil ik Oliver Askew bedanken en hoop dat hij een sterke wedstrijd zal hebben."

In de laatste vier jaar heeft Oliver Askew achtmaal op Road America gereden. Na het winnen van het Indy Lights kampioenschap in 2019 kwam de Amerikaan vorig jaar in de NTT Indycar-series uit. In zijn vijfde wedstrijd eindigde hij als derde op de Iowa Speedway. Dit jaar maakte hij tijdens de 24U van Daytona deel uit van het winnende LMP3 team.

Oliver Askew: "Eerst wens ik Rinus een spoedig herstel toe en ben ik dankbaar dat Ed en zijn ECR Team het vertrouwen in mij heeft om de No 21 Dallara Chevrolet over te nemen. Zij hebben een competitief programma en ik kijk er naar uit om het team op Road America zoveel mogelijk te helpen."Voor de wedstrijd op Road America heeft de No 21 Dallara Chevrolet sponsoring van Direct Supply, een zorgprovider die al sinds 1985 actief is. Tevens ook jarenlang partner van ECR.

2021 Askew
Oliver Askew de nieuwe supersub in Indycar? De nieuwe opvolger van Roberto Moreno? Die viel in vroeger jaren bij heel veel teams in.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet