DTM

DTM: Volop veranderingen voor nieuw DTM-seizoen, Van Amersfoort Racing-reünie in deelnemersveld

210616 Preview Wittmann
Marco Wittmann rijdt een BMW van het team Walkenhorst Motorsport


BMW is vertegenwoordigd door twee teams, ROWE Racing en Walkenhorst Motorsport. ROWE Racing, dat vorig jaar de 24-uursraces van de Nürburgring en Spa won, was een van de eerste teams die interesse voor een DTM-concept met GT-auto's kenbaar maakte en brengt twee BMW M6 GT3's aan de start voor de al genoemde Sheldon van der Linde en routinier Timo Glock. Bij Walkenhorst Motorsport, dat er vorig jaar in de opstapklasse DTM Trophy al bij was en nu daarnaast in de 'grote' DTM actief is, rijdt tweevoudig kampioen Marco Wittmann.

210616 DTM Preview Ferraris
Dankzij Red Bull staan er twee Ferrari's van AF Corse aan de start

Ferrari's van AF Corse, goed voor het nodige prestige
Dankzij de betrokkenheid van Red Bull staan er dit jaar twee Ferrari's aan de start in de DTM, goed voor het nodige prestige. De preparatie en inzet van de beide auto's wordt verzorgd door AF Corse, het team van Amato Ferrari uit Piacenza, dat op Monza een thuiswedstrijd heeft. Het jonge Nieuw Zeelandse talent Liam Lawson, ook al een voormalige protégé van Van Amersfoort Racing, rijdt naast zijn campagne in de Formule 2 het hele seizoen met de Ferrari in Red Bull-kleuren, terwijl de andere auto van het team, uitgevoerd in de kleuren van modemerk Alpha Tauri, afwisselend wordt bestuurd door oud-F1-rijder Alex Albon en de Nieuw Zeelander Nick Cassidy.

210616 Preview Lambo Muth Feucht
Het team T3 Motorsport van Jens Feucht (r.) zet een Lamborghini voor de Belg Esteban Muth (l.) in

Met Lamborghini is ook het andere Italiaanse sportwagenmerk in de DTM actief. Het team T3 Motorsport zet twee Huracán GT3's in. De 19-jarige Belg Esteban Muth stond a een tijdje vast als rijder, vorige week volgde de aankondiging van de tweede auto, die zal worden bestuurd door de Britse Esmee Hawkey, twee jaar geleden nog in het voorprogramma van de DTM actief in de W-Serie en vorig jaar winnares van de Pro-Am-titel in de Britse Porsche Carrera Cup. Met Hawkey en Sophia Flörsch staan er voor het eerst sinds 2012 weer twee dames op de DTM-grid.

210616 Preview Goetz
Maximilian Götz is een van de twee rijders van het Mercedes-AMG Team HRT

Mercedes-AMG heeft de grootste inbreng in het veld met in totaal maar liefst zeven auto's. Daarvan brengen de teams HRT, van oud-DTM-coureur Hubert Haupt, en Winward, elk twee auto's aan de start, terwijl de teams GruppeM Racing, GetSpeed Performance en Mücke Motorsport er elk met een Mercedes bij zijn. Voor HRT rijden Maximilian Götz (die pertinent niet meer 'Maxi' genoemd wil worden), die in 2016 al in de DTM actief was, en Vincent Abril, de eerste Monegaskische rijder in de DTM-historie, die bij Mercedes onderdak vond nadat het Bentley-GT-programma stopte. Teameigenaar Hubert Haupt heeft aangekondigd dat hij zelf ook bij minstens één evenement wil instappen. Bij Winward, dat in het vroegere HTP van onze landgenoot Wim de Pundert zijn basis vindt, maar inmiddels in handen van de Amerikaanse familie Ward is, rijden de Zwitser Philip Ellis, eerder dit jaar GTD-klassewinnaar in Daytona, en de Oostenrijker Lucas Auer, een meervoudig DTM-racewinnaar en ook iemand met een Formule 3-verleden bij Van Amersfoort Racing.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet