Benelux Racing League

BRL: Christiaan Frankenhout kopman PS-Autosport

Christiaan Frankenhout, Niek Jansen, Peter Stox en Loyd Tjon rijden komend seizoen voor PS-Autosport in de Benelux Racing League. Terwijl de eerste drie coureurs in de V6-klasse zullen deelnemen, zal Tjon in de Light-divisie uitkomen.

Tekst en foto: PR

PS-Autosport is een team opgezet door Peter Stox en Christiaan Frankenhout. De 325 paardenkrachten tellende V6-bolides zijn in de winter compleet opnieuw opgebouwd en geprepareerd door Ronnie Wijnakker met zijn team Wijnakker Racing.

Debuut Jansen
Niek Jansen zal in de V6 debuteren nadat hij vorig jaar voor het eerst reed met de Light-versie. Met meerdere pole-positions, overwinningen en andere podiumplaatsen deed Jansen het niet onverdienstelijk. "2006 was een jaar met vele ups en downs, maar toch een aantal mooie resultaten’’, zegt Jansen. "Nu de overstap naar de V6 werkelijkheid is, kan 2007 al bijna niet meer stuk.” Dit jaar is de doelstelling om constant in de toptien te rijden en strijden.

foto_team_psautosport

De line-up van PS-Autosport bij één van hun BRL-V6-bolides.

Eerste rijder
De eerste rijder van het team is Christiaan Frankenhout. Hij mocht vorig jaar al een paar wedstrijden aan de BRL-V6 proeven. "De BRL als auto is gewoon een oer-racewagen zoals je ze eigenlijk nooit meer ziet. Dit komt puur door de banden, waardoor een fout makkelijker is gemaakt en een plaats snel is gewonnen of verloren.’’
Vorig jaar werd Frankenhout kampioen in de Duitse Toyota Yariscup door tien van de veertien wedstrijden te winnen. "In de BRL is de concurrentie groter dan in Duitsland, dus tien overwinningen zal me geen tweede maal lukken. Maar mijn doel komend seizoen is om constant in de top mee te rijden, waarbij overwinningen zeker tot de mogelijkheid behoren.

Hevige competitie
Porsche-rijder in hart en nieren Peter Stox begon vorig jaar ook aan het BRL-V6 avontuur. Na een aantal jaar in diverse klassen met een Porsche gereden te hebben, was de BRL toch wel heel iets anders. "In het begin was het echt wennen aan de auto en de hevige competitie, maar naarmate het seizoen vorderde ging het steeds beter. Komend seizoen wil ik graag een aantal keer in de toptien finishen, maar vooral lol hebben, want daar draait het ook om met racen.’’
De Benelux Racing League, met bolides die veel weg hebben van de wagens in de Amerikaanse NASCAR serie, zal dit jaar zeven weekends (met twee races per weekeinde) racen op de circuits van Zandvoort, Assen, Zolder en Spa. De eerste wedstrijd van het seizoen zal plaatsvinden tijdens de Truck Grand Prix op Zolder in het weekend van 19 en 20 mei.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet