IndyCar

Indycar: Concurrentie wil antwoorden op snelheid Pato O'Ward

De concurrentie is verbijsterd over de snelheid waarover Arrow McLaren SP-coureur in de slotfase van de tweede wedstrijd op Belle Isle in Detroit op zondag beschikte. Zeker omdat hij in de nog drie resterende wedstrijdronden maar liefst 6,7 seconden van zijn concurrenten wegliep. Het team van Arrow SP beschikt duidelijk over iets wat voor de concurrentie nu nog veel vraagtekens oproept. O'Ward liep na de herstarts met enorme stappen weg van zijn rivalen. Het laatste woord schijnt er nog niet over gesproken te zijn.


2021 O Ward
Pato O'Ward beschikte in de slotfase over erg veel snelheid.Banden of iets anders?

Tekst: Willem J. Staat
Foto's:  Indycar

Indycar: Concurrentie wil antwoorden op snelheid Pato O"Ward
Verbazing alom in de slotfase van de wedstrijd op Belle Isle Detroit. Daar waar de concurrentie gedwongen werd om van het gas af te gaan, trapte de Mexicaan dit vol in. Vanaf een 16e startplek wist O'Ward zich al snel naar de Top 10 op te werken. Halverwege de wedstrijd wist de Mexicaan al negen auto's te passeren en vond vrij onopvallend aansluiting bij de kopgroep. De powerhouses van Ganassi en Penske krabden zich na de wedstrijd eens flink achter de oren.

Alex Palou (Chip Ganassi Racing): " Wij moeten erachter zien te komen waarom O' Ward bij de herstarts gewoon vier seconden sneller is" Colton Herta (Andretti Autosport) uitte zich richting media in dezelfde bewoordingen. Herta: "Wij moeten ook iets zien te vinden om onze auto bij de herstarts een beetje sneller te maken. Maar wat Pat O' Ward en Arrow McLaren SP ook hebben, dit is wel echt goed en wij moeten hier ook naar toe werken."

Graham Rahal was in de eindfase het eerste slachtoffer O'Ward's opmars richting koplopers. Graham Rahal: " Ik heb er geen mening over. Maar de Arrow McLaren SP Auto's zijn bij de herstarts zo ongelofelijk snel. Wij moeten erachter zien te komen hoe dat zij hun bandentemperatuur genereren terwijl de rest van het startveld dit dus niet lijkt te doen. Het maakt een enorm verschil."

De concurrentie is er na vandaag overtuigd dat het team van Arrow McLaren SP iets verborgen houdt waarover zij dus niet beschikken. Technisch gezien geeft Indycar weinig speelruimte van wat er allemaal aan de auto wel/niet toegestaan is. Vier seconden weglopen na elke herstart heeft in ieder geval bij Team Penske, Ganassi Racing, Andretti Autosport en Rahal Letterman Lanigan nu de nodige vragen opgeroepen. Bevindt er zich iets in de auto of foetelt men met de banden? Deze saga wordt ongetwijfeld de komende week vervolgd.

2021 O Ward Race
Van diverse concurrenten die Pato O'Ward inhaalde liep hij direct ruim vier seconden weg. De concurrentie plaatst vraagtekens.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet