Porsche Cups

Porsche Cups: Ten Voorde tweede op de Red Bull Ring. Zege voor Leon Köhler

Leon Köhler(Nebelus Racing by Huber) behaalde op de Red Bull Ring zijn allereerste seizoensoverwinning in de vijfde wedstrijd van de Duitse Porsche Carrera Cup. Larry ten Voorde(Team GP Elite) eindigde als tweede gevolgd door Porsche Junior Ayhancan Güven(Phoenix Racing). "Wat een fantastisch gevoel. De beslissende factor was dat ik Ayhancan bij de start voor wist te blijven. De twee safetycarfases maakten het wat ongemakkelijk maar ik bleef gefocust. Ik ben ongelofelijk blij met deze zege" aldus Leon Köhler.

2021 RBR
Richting eerste bocht op de Red Bull gelukkig met gevulde tribunes ditmaal

Tekst Willem J. Staat
Foto's Porsche

Ten Voorde tweede op de Red Bull Ring. Zege voor Leon Köhler
Voor het 32 auto's sterke Carrera Cup-veld werd het in Stiermarken een bijzondere ervaring. Vanwege de implentatie van de hygiëne-maatregelen werden er voor de eerste maal dit jaar bij de ADAC GT Masters 3000 toeschouwers toegelaten. Porsche Junior Ayhancan Güven had zich voor de pole gekwalificeerd maar Köhler had een betere start en nam in de eerste bocht al de leiding. Ten Voorde wist zichzelf ook vanaf de startstreep te catapulteren en ging direct aan Güven voorbij. Er waren twee safetycar-interventies in de wedstrijd maar bij beide herstarts wist Köhler het hoofd koel te houden en ging na 19 ronden wedstrijd als eerste voor Ten Voorde over de eindstreep. Na Ten Voorde, Güven en Heinrich is Köhler de vierde rijder die een Carrera Cup-wedstrijd op zijn naam wist te schrijven.

Ten Voorde, Güven en Heinrich leverden een fel gevecht om de tweede plek maar uiteindelijk was het de Nederlander die dit duel won. Larry ten Voorde: "De duels waren hard en fair maar daar staat de Duitse Porsche Carrera Cup ook om bekend. Ik had deze wedstrijd graag willen winnen maar ik was gewoon niet snel genoeg."

2021 Start Leon Köhler neemt direct de leiding.

Ayahancan Güven: " Ongelukkig genoeg kwam ik gewoon niet goed weg. Daarna was het onder de koplopers wel erg competitief. Ik beschikte wel over de snelheid maar Larry ten Voorde wist zich uitstekend te verdedigen."

De Deen Bastian Buus(Allied Racing) was de beste rookie en kwam als vijfde over de streep gevolgd door Max van Splunteren(GP Elite) en Christopher Zöchling(Fach Auto Tech). Julian Hanses(D/HRT Performance) eindigde als achtste. In de ProAm klasse behaalde Carlos Rivas(Lux/Black Falcon Team Textar) zijn vijfde seizoensoverwinning. Daarachter volgden Kim HauschildD/HRT Motorsport) en de Fransman Clement Mateau(Pierre Martinet by Almeras). In de tussenstand van het kampioenschap leidt Ten Voorde met 106 punten gevolgd door Laurin Heinrich(94 pnt) en Leon Köhler(75 pnt).


2021 Max van Splunteren
Zesde plek voor Max van Splunteren.

Race 5, Porsche Carrera Cup Duitsland
1. Leon Köhler (D/Nebulus Racing by Huber)
2. Larry ten Voorde (NL/Team GP Elite)
3. Ayhancan Güven (Turk)/Phoenix Racing)
4. Laurin Heinrich (D/Van Berghe Huber Racing)
5. Bastian Buus (DK/Allied-Racing)
6. Max van Splunteren (NL/GP Elite)
7. Christopher Zöchling (A)/Fach Auto Tech)
8. Julian Hanses (D/HRT Performance)
9. Dorian Boccolacci (F/Martinet by Alméras)
10. Jesse van Kuijk (NL /Team GP Elite)

2021 Larry
Ten Voorde leidt het kampioenschap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet