GT

GT: Ammermüller/Jaminet winnen ADAC GT Masters Red Bull Ring spektakel

De derde wedstrijd van de ADAC GT Masters dit seizoen op de Red Bull Ring werd gekenmerkt door talrijke inhaalmanoeuvres, duels. De regerende kampioenen Michael Ammermüller (35/D) en Mathieu Jaminet (F/26) behaalden hun tweede seizoensoverwinning. De tweede plek ging aan GRT Lamborghini Huracan GT3 van de combinatie Mirko Bortolotti (I/31)/ Alberto Balboa Costa (31/Esp) daarachter volgde de bejaarde Callaway Corvette GT3 van de combinatie Jeffrey Schmidt (CH/27)/ Marvin Kirchhöfer (27). Michael Ammermüller: "Werkelijk een ongelofelijke wedstrijd. Het is werkelijk ongelofelijk om tijdens het tweede wedstrijdweekend al de tweede seizoenszege te behalen."


2021 Start Red Bull Ring
Mooie start op de Red Bull Ring met de Schubert BMW M6 GT3 van Nick Yelloly op kop.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: ADAC Motorsport

Ammermüller/Jaminet winnen ADAC GT Masters  Red Bull Ring spektakel
BMW Schubert-coureur Nick Yelloly(GB/29) nam vanaf pole direct de leiding en wist deze tot de vijfde ronde te behouden maar moest met een beschadigde wielophanging opgeven. De kop werd daarna overgenomen door Raffaele Marciello(26/I) in de Mann Filter Team Landgraf HTP/WWR) AMG Mercedes GT3. Tot aan de reguliere stop wist Marciello een voorsprong van ruim 3,5 seconden op zijn achtervolger Michael Ammermüller op te bouwen. Nadat Maxmimilian Buhk en Mathieu Jaminet de Mercedes en de Porsche hadden overgenomen maakte de Fransman van de gelegenheid gebruik om zijn Duitse concurrent te passeren. In de 22e wedstrijdronde slaagde hij daarin en passeerde de kampioen van 2018 met een uiterst spectaculaire "move". Daarna werd Buhk door meerdere achtervolgers behoorlijk onder druk gezet waardoor Jaminet een voorsprong van meer dan zes seconden kon opbouwen. Een korte safetycarfase, veroorzaakt door een brokstuk van een Zakspeed Mercedes, zorgde voor een laatste neutralisatie die het veld dicht bij elkaar bracht. Jaminet liet zich niet van de wijs brengen en ging als eerste over de streep.

2021 Bortolotti
Tweede plek voor de GRT Lamborghini voor de combinatie Bortolotti/Costa Balboa

Een spannend duel om de tweede plek tussen het Lamborghini duo Bortolotti/Costa Balboa en de Callaway Corvette werd in het voordeel van de GRT Lamborghini beslist. De GRT Lamborghini werd vanwege een technische onvolkomenheid naar de zesde startplek teruggezet. Bortolotti wist zich in de openingsfase naar de vierde plek op te werken. Ook om de derde plek werd er fel geknokt. Marvin Kirchhöfer leverde een fantastisch duel met Maximilian Buhk. Vanwege het overschrijden van track limits moest Kirchhöfer zijn plek van de wedstrijdleiding teruggeven maar wist zich fair naar P3 terug te vechten. De combinatie Marciello/Buhk moest uiteindelijk met een vierde plek genoegen nemen.

2021 Buhk Marciello zoals altijd smaakmaker. Ditmaal in de openingsfase maar net geen podium


Commentaren:
Michael Ammermüller: "Het team heeft goed werk verricht en met solide kwalificatie kon ik van P3 goed door de eerste stint heenkomen. Bij de herstart achter de safetycar ging het er nogal heftig aan toe maar tot aan de pitwindow wist ik een kleine voorsprong te behouden. Mathieu heeft het goed gedaan en wij verheugen ons op de overwinning."

Mathieu Jaminet: "Het was een spannende wedstrijd met vele duels. Het duel met Maxmilian Buhk was werkelijk spectaculair en bijna op de limiet. Als ik Turn 1 naderde zag ik hem uit de pitlane komen. Ik wilde hem in zijn outlap niet in het ritme te laten komen en ben direct in de aanval gegaan. In Turn 3 reed ik naast hem en Turn 5 was ik hem eindelijk voorbij. Toen de safetycar op de baan kwam was ik niet bijzonder enthousiast. Bij de herstart heb ik nog eenmaal gepusht. Aan het einde verliep het goed voor ons. Wij verheugen ons op de overwinning. Een fantastische wedstrijd vandaag."

2021 SSR Peformance zege Tweede seizoensoverwinning voor SSR Performance.

Uitslag Race 3 Red Bull Ring
1. Michael Ammermüller/Mathieu Jaminet – SSR Performance – Porsche 911 GT3 R
2. Mirko Bortolotti/Albert Costa – Grasser Racing Team – Lamborghini Huracan GT3
3. Jeffrey Schmidt/Marvin Kirchhöfer – Callaway Competition – Corvette C7 GT3-R
4. Raffaele Marciello/Maximilian Buhk – MANN-FILTER Team Landgraf HTP/WWR – Mercedes-AMG GT3
5. Dennis Lind/Dries Vanthoor – Team WRT – Audi R8 LMS GT3
6. David Jahn/Marco Holzer – Joos Sportwagentechnik – Porsche 911 GT3 R
7. Rolf Ineichen/Franck Perera – Grasser Racing Team – Lamborghini Huracan GT3
8. Kim Luis Schramm/Dennis Marschall – Rutronik Racing by TECE – Audi R8 LMS GT3
9. Robert Renauer/Sven Müller – Precote Herberth Motorsport – Porsche 911 GT3 R
10. Luca Stolz/Maro Engel – Mercedes-AMG Team Toksport WRT – Mercedes-AMG GT3
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet