IndyCar

Indycar: Persconferentie Roger Penske in Detroit. Nieuwe motorenleveranciers op komst?

Roger Penske gaf gisteren in Detroit een persconferentie m.b.t. de toekomst van Indycar. Vooral de moderne TV technieken hebben zijn aandacht. Maar mogelijk zijn er nieuwe motorenleveranciers op komst.

2021 RP 1
Roger Penske had in Detroit eigenlijk alleen maar goed nieuws te vertellen.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Indycar

Persconferentie Roger Penske in Detroit. Nieuwe motorenleveranciers op komst?
Roger Penske was bijzonder tevreden over de kijkcijfers van de 105e editie van de Indy 500. Het waren de hoogste sinds 2016 toen Alexander Rossi de 100e editie won. Tevens was het de hoogste score voor de NBC die de wedstrijd live uitzond. Momenteel onderhandelt Indycar over een nieuw TV contract voor de toekomst.

Roger Penske daarover: " Als je op het punt van onderhandelen staat kan succes nooit geen kwaad. Ik zou zeggen dat dit voor ons een goed voorteken was. De technologie van de televisie verandert snel. Met welke klanten willen we ons verbinden en hoe ziet de televisie er de komende jaren uit. Het tv-gebeuren is iets waarmee we te maken zullen krijgen maar zeker geen barriere voor de toekomst." Verder verklaarde Roger Penske dat CBS wel geïnteresseerd was maar eigenlijk bomvol met (auto)sportuitzendingen zit.

Geen vervanging voor Toronto?
Het ziet er niet naar uit dat er een vervanging voor de wedstrijd in Toronto komt. "Vorig jaar hebben we noodgedwongen de make-up races verzonnen om een kalender vol te maken en om in 2020 een kampioenschap te hebben. Na dit weekend zullen we een beslissing nemen of we nog een wedstrijd aan de kalender toe zullen voegen of niet. Momenteel hebben we nog niets in de planning om dit te doen." aldus Roger Penske

Nieuwe motorenleveranciers op komst?
Roger Penske verklaarde dat de mogelijkheid bestaat dat twee nieuwe motorenleveranciers zich bij Indycar aan zullen sluiten. "We hopen daar de komende maanden meer over te weten en we hopen er zelfs al één te kunnen toevoegen nog voordat het nieuwe motorenreglement in 2024 van kracht wordt." Ook onthulde Roger Penske dat teameigenaar Bobby Rahal met een aantal partners bezig is om de oval in Iowa van de ondergang te behoeden.

Over de Indy 500
De COVID-19 pandemie betekende een onvoorspelbaar Indycar-seizoen maar nu kan men bij Penske Entertainment Corp. weer doorgaan met het implementeren van de doelstellingen zoals die op 4 november 2019 werden aangekondigd. Roger Penske: "Ik was erg enthousiast om Helio Castroneves zijn vierde Indy 500 te zien winnen. Voor hem was dit heel bijzonder. Maar ook alle eer gaat uit naar Mark Miles en Doug Boles van de Indianapolis Motor Speedway en hun team. Om binnen zestig dagen en de richtlijnen daarvan van 0 naar 130.000 fans te gaan. Dit was geweldig en het team heeft uitstekend werk verricht. Maandag ga ik naar de Speedway en een lijst van 50 items doornemen."

Roger Penske: "Toen ik in Winner's Circle stond en het commando "Drivers start Your Engines"gaf trilde ik als een blad. Ik dacht alleen maar bij mijzelf "Waar ben ik aan begonnen. Om eerlijk te zijn je weet niet wat het is om in zo'n situatie te zijn. De finish was over de top. Ik klom virtueel over de hekken."
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet