IndyCar

Indycar: Doubleheader voor Daly en VeeKay in Detroit a.s weekend

Twee weken na de Indy 500 verdedigen Rinus VeeKay en Conor Daly de kleuren van Ed Carpenter Racing a.s. weekend op het stratencircuit van Bell Isle in Detroit. Daly ruilt de No 47 dit weekend in voor de No 20 U.S. Air Force Dallara Chevrolet. VeeKay komt voor het eerst in zijn carriere op dit uitdagende stratencircuit aan de start. Vanwege de Covid-19 pandemie werd het evenement vorig seizoen van de kalender geschrapt.


2021 Veekay 1
Gaat VeeKay voor een overwinning in Detroit zorgen dit weekend?

Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Ed Carpenter Racing

Doubleheader voor Daly en VeeKay in Detroit a.s weekend
Na de Indy 500 staat nu het stratencircuit van Belle Isle in Detroit op de kalender. Op de Brickyard behaalde teameigenaar met een vijfde plek één van zijn beste resultaten. Teamgenoot Conor Daly behoorde in de maand mei tot één van de snelste rijders op de Speedway. In de 50e ronde nam hij voor de eerste maal in zijn carriere de leiding in de Indy 500. In totaal reed de ECR-coureur 40 ronden aan de leiding. Een rondvliegende band (van Graham Rahal's gecrashte bolide) zorgde in de 116e ronde voor de nodige schade maar Daly wist als 13e te eindigen. Op de roadcourse van de IMS kwalificeerde Daly zich eerder vorige maand voor de eerste maal in zijn carriere in de Firestone Fast Six.

Dit weekend keert Rinus VeeKay weer terug in de No 21 SONAX Dallara Chevrolet: "Detroit is een geweldig circuit, van wat ik gezien heb. Ik heb daar nog nooit in een raceauto gereden dus het is heel spannend om naar een nieuw circuit te gaan. Met slechts één training zal het moeilijk worden maar ik weet dat ECR over een geweldige auto zal beschikken en dit zal het wennen aan het circuit een stuk gemakkelijker maken. Ik kan gewoon niet wachten om weer te gaan rijden. Een doubleheader betekent dubbel zoveel plezier. Hopelijk kunnen we podiums en overwinningen blijven behalen. See You there!"

Conor Daly (No 20 U.S. Air Force Chevrolet): "Ik vind het spannend om met onze B-2 Spirit U.S. Force Dallara Chevrolet om naar één van mijn favoriete circuits terug te keren. Tevens mijn thuisbasis van mijn beste finish in de NTT Indycar-series. Met onze auto hebben we tot nu toe een lange weg afgelegd. Wij zijn de laatste paar wedstrijden erg competitief geweest en dit is dus leuk. Voor mij wordt het tijd om op een roadcourse te presteren en we hebben twee kansen om dit te doen."

2021 Conor
Conor Daly wil eveneens in Detroit presteren.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet