IndyCar

Indycar: Romain Grosjean voegt oval aan zijn kalender toe

Het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Romain Grosjean heeft een U-turn gemaakt. Aan Associated Press vertelde Romain dat hij op de World Wide Technology Raceway Gateway nabij St. Louis zijn debuut zal maken en vervolgens in overleg met zijn gezin zal beslissen of hij volgend jaar aan de Indy 500 zal deelnemen.


2021 Grosjean 1 Indy GP
Pitstop van Romain Grosjean tijdens de GP Indianapolis. Volgend jaar in de andere richting?


Tekst: Willem J. Staat
Foto's: Indycar

Romain Grosjean voegt oval aan zijn kalender toe.
In augustus maakt Romain Grosjean zijn oval debuut op de World Wide Technology Raceway/Gateway nabij St Louis. Afgelopen zondagavond nam Conor Daly de Fransman mee uit eten en gaf hem het telefoonnummer van zijn schoonvader Doug Boles (President van de Indianapolis Motor Speedway)  zodat Romain zijn daar nog geparkeerde camper op kon halen. De Fransman fietste 10 ronden over de Speedway en toen drong waarschijnlijk wel het besef door hoe groot dit evenement is.

Eerder kreeg de Fransman al een wake-up call toen hij tijdens de GP van Indianapolis tweede achter Rinus VeeKay werd. "Ik heb in de F1 op het podium gestaan maar ik heb nog nooit zoveel energie en enthousiasme van de tribunes zien komen. Zelfs mijn vrouw huilde thuis. Ze zei: "Iedereen houdt ervan van wat je de laatste zes maanden gedaan hebt."

Grosjean heeft zijn motorhome nu bij de Speedway opgehaald en begon afgelopen dinsdag aan de trip naar Detroit en vandaar naar Road America in Wisconsin en vervolgens naar Road America. Op 4 juli a.s. komen Romain's vrouw en kinderen eveneens naar de VS en zij zullen de gehele maand juli door Amerika toeren.

Inmiddels lijkt ook Jimmie Johnson steeds enthousiaster over zijn deelname aan de Indycar-series te worden. Waarschijnlijk voegt de zevenvoudige NASCAR Cup-kampioen nog dit jaar eveneens een oval aan zijn kalender toe.

2021 Grosjean2 concentratie
Grosjean een racer pur sang die weer een nieuwe uitdaging zoekt.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet