Diversen

Div: Weer sterk optreden Ricardo van der Ende in FFSA Tourisme kampioenschap

In het nieuwe Franse TA toerwagenkampioenschap heeft Ricardo van der Ende afgelopen weekend uitermate sterk gepresteerd. De Nederlander stond in het Franse Albi met zijn L'Espace Bienvenue BMW M2 CS Racing tweemaal op het podium. De eerste wedstrijd schreef hij afgelopen zaterdag op zijn naam en in de tweede eindigde de man uit Poeldijk als tweede.


2021 Van der Ende
Sterk optreden van Ricardo van der Ende op Albi. Tweemaal podium voor de Nederlander.

Tekst: Willem J. Staat
Foto's; FFSA

Weer sterk optreden Ricardo van der Ende in FFSA Tourisme kampioenschap
Na Nogaro vorige maand stond Ricardo van der Ende voor de tweede maal dit seizoen op de hoogste trede van het podium. Op Magny Cours beleefde de Nederlander een rampzalig weekend maar in Albi sloeg hij flink terug. Voor de eerste wedstrijd in Albi (waar ooit grote namen als Beltoise, Hill, Clark in de F2 grote successen boekten) had de Nederlander zich als vierde gekwalificeerd.
Van der Ende: "Als vierde op de startgrid wist ik dat ik maar vier ronden nodig had om het verschil te maken. Dit is exact de tijd die de Peugeot nodig heeft om zijn banden opgewarmd te krijgen. Maar toen Steven Palette (eveneens BMW M2 CS Racing - VSF Sports - Amplitude Automobile) naar de tweede plek was opgeklommen hielp hij mij enorm door ze tegen te houden."

Aanvankelijk nam de beide Peugeot 308 RC's van Florian Briché en Pierre Arnaud Navarro (beiden JSB Competition) de leiding gevolgd door hun merkgenoot Xavier Guyonnet (Racing by GM Sport). Na zes ronden wedstrijd namen Van der Ende en zijn merkgenoot Palette het heft in handen en hadden de Peugeots het nakijken. Tot drie ronden voor het einde wist Palette zijn positie te handhaven. Toen werd hij door Pierre Arnaud Navarro in zijn Peugeot voorbijgestreefd en moest met een derde plek genoegen nemen.

De tweede wedstrijd leverde een allereerste overwinning op voor Florian Briché met zijn JSB Competition Peugeot 308 C. Achter hem leverden de BMW merkgenoten Van der Ende en Palette een verbeten gevecht om de tweede plek waarbij contact onvermijdelijk was. In de rechterbocht bij het aerodrome raakten beiden elkaar. Palette viel naar de zevende plek terug maar Van der Ende wist zijn tweede plek te behouden. De sportcommissarissen ondernamen geen verdere actie. Overigens komt het Franse TC kampioenschap volgende maand in het kader van 24U Francorchamps eveneens op Spa in actie.

2021 Briche
Een allereerste overwinning voor Florian Briché met Peugeot in het nog vrij nieuwe kampioenschap.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet