GT

IGTC: Slechts drie wedstrijden voor Intercontinental GT Challenge 2021

210608 IGTC Spa
De 24 Uur van Spa vormt de start van de IGTC 2021

De race in Bathurst was er dit jaar niet en ook Suzuka werd geschrapt. Daarmee werd de Intercontinental GT Challenge powered by Pirelli voor 2021 gereduceerd tot slechts drie evenementen. En daarbij blijft het ook, zo maakte de organiserende SRO Motorsports Group bekend na het besluit om voor Suzuka geen vervangende wedstrijd in de kalender op te nemen. Het seizoen start met de TotalEnergies 24 Hours of Spa van 29 juli tot en met 1 augustus.

Tekst: René de Boer (Twitter: @renedeboer)
Foto: SRO

Medio maart besloot de Japanse organisatie de Suzuka 10 Hours voor het tweede jaar op rij te annuleren, omdat de coronasituatie in Japan en de daarmee samenhangende reisrestricties voor teveel onzekerheid zorgde. SRO Motorsports Group keek vervolgens naar nieuwe en bestaande evenementen in het Midden-Oosten als mogelijk alternatief om zodoende toch nog een wedstrijd in Azië te hebben. Met name als gevolg van kalender- en budgetproblemen bleek het doorvoeren van een andere race uiteindelijk echter toch geen haalbare kaart. "Gezien de wereldwijde situatie leek het ons beter, onze energie te gebruiken voor de drie bestaande wedstrijden", verklaarde SRO-topman Stéphane Ratel.

Daarmee blijft het dit jaar bij drie wedstrijden voor de Intercontinental GT Challenge. Na de start in de Belgische Ardennen volgt de tweede editie van de 8-uursrace op Indianapolis Motor Speedway van 15 tot en met 17 oktober, een evenement in combinatie met de GT World Challenge America. Het seizoen wordt opnieuw afgesloten met de 9 Uur van Kyalami van 2 tot en met 4 december.
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet