Retro

Retro: Het boek Ab Goedemans, Altijd tot het uiterste, ploft binnenkort op je deurmat

IHPT8158


Het is bijna zover! Nog één keer zijn eindredacteur René de Boer en auteur Mattijs Diepraam met de stofkam door de tekst gegaan. En vormgever Niels Kamp heeft samen met uitgever Gerrie Hoekstra de puntjes op de i gezet – de i van illustraties. Elke foto, elke tekening, elk origineel document moest natuurlijk op z'n mooist in het boek komen.

Tekst: Mattijs Diepraam
Foto's: Carlo Senten, Volgas en fam. Huisman

Maar nu zijn we dan echt klaar: het boek ligt bij de drukker. De bedoeling is dat de bestellingen vanaf 21 juni op de deurmat vallen. Eindelijk!

Alleen verkrijgbaar via de website
Opgelet: het boek is straks niet in de boekhandel verkrijgbaar. De website abgoedemans.autosport.nl blijft de enige plek waar je kunt bestellen. En op is op, want er komt geen herdruk van het boek!

BESTELLEN

Dat geldt trouwens ook voor het boek over Wim Loos. Daarvan hebben we nog maar een paar doosjes staan. Dus als je nog een exemplaar wilt – wees er snel bij! Dit boek is hier te bestellen.

BESTELLEN


volgas

Het verhaal over het boek in Volgas

De verschijning van het boek over Appie gaat uiteraard gepaard met de nodige publiciteit. Dat begint al met een artikel in Volgas, het nieuwe tijdschrift met de mooiste autosportverhalen. Mattijs schreef namelijk speciaal voor Volgas zijn persoonlijke terugblik op het maakproces. Hoe kwam het boek tot stand? En wat hebben alle verhalen over Appie bij hem losgemaakt?

Volgas nr.2 verschijnt op 24 juni, dus vlak na de verschijning van het boek. Het is zeker de moeite waard om dan niet alleen het boek in huis te hebben, maar ook het magazine met daarin 'the making of'. Het nieuwe nummer is te bestellen op de website van Volgas, maar een abonnement is natuurlijk ook zeer welkom bij de initiatiefnemers Hans van der Klis en Jeroen Demmendaal.


duel
Foto: Carlo Senten

Nog meer Abarth in Octane
Het boek over Appie heeft al heel wat losgemaakt. Want Ab Goedemans was eind jaren zestig lang niet de enige Nederlandse Abarth-coureur. Een mooie 'spin-off' verschijnt na de zomer in Octane: Mattijs ging ook aan de slag met Appies Abarth-genoten Rob Dijkstra en Rein Zwolsman, want zowel Robs zoon Jörgen Dijkstra als Rein en diens zoon Floris beschikken over schitterende replica's. Jörgen bouwde zelf de 1000 TCR waarmee zijn vader in 1969 voor het Sony Racing Team reed, Rein en Floris lieten in Spanje de 850 TC nabouwen waarmee Rein in datzelfde jaar voor Team Radio Veronica van Ed Swart reed.

Beide auto's spelen de hoofdrol in een artikel dat in het najaar in Octane te lezen is, met daarin de mooiste avonturen die Dijkstra en Zwolsman destijds beleefden. Ook Jan van Veen van Radio Veronica en Dijkstra's teamgenoot Jan Brandsma komen in het artikel aan het woord.

De namen staan in het boek!
Tot slot: 15 april was de sluitingsdatum voor de vermelding van je naam in het boek. Om dat voor elkaar te krijgen, moest je een van de voorinschrijvers zijn én de factuur hebben voldaan. Het is (gelukkig) een hele waslijst met namen geworden. Hoeveel? Die mag je straks zelf tellen!

Net zoals je nu de dagen mag aftellen naar het moment dat Ab Goedemans, Altijd tot het uiterste bij je op de mat ploft...

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet