Formula Renault 2.0

Muermans en Van der Zande wisselend succes in Duits Formule Renault

Onder perfecte weersomstandigheden werd afgelopen weekend op het circuit van Oschersleben de eerste twee wedstrijden om het Duits Formule Renault 2.0 kampioenschap verreden. De jonge Dominick Muermans en Renger van der Zande kwamen beide in actie in deze klasse. Muermans eindigde respectievelijk op de zeventiende en zestiende plaats, terwijl van der Zande het de eerste race nog iets beter deed. Hij vocht zich in de eerste wedstrijd naar een vijfde plaats. In de laatste manche kwam de dancer uit Nijmegen wederom snel uit de startblokken, maar moest door een ongelukkige touché met een andere deelnemer zijn wedstrijd voortijdig beëindigen.

Tekst en Foto's: PR

Muermans die inmiddels is begonnen aan zijn internationale campagne om diverse Europese baansoorten te leren kennen, wist zich in een ijzersterk deelnemersveld van twintig talenten goed staande weten te houden. De 20 jarige coureur van Van Amersfoort Racing die afgelopen week inmiddels op drie verschillende circuits heeft geracet (Spa-Francorchamps, TT circuit Assen en Oschersleben) bracht zijn bolide in beide races aan de finish.

 FRenault 2.0 Muermans

In de twee kwalificatiesessies die zaterdag werden verreden koos Muermans als eerste het asfalt. De Limburger kwam tot vier rondjes, maar moest voortijdig de pits opzoeken, nadat de neus van zijn bolide was beschadigd na een touché met de Deen Johnny Laurentsen. In de afsluitende tweede kwalificatiesessie van twintig minuten reed Dominick het meeste aantal ronden van alle coureurs en verbeterde hij zijn persoonlijke beste rondetijd (1:26.334), hetgeen de inwoner uit Maaseik uiteindelijk de twintigste positie in handen gaf

Dominick: “De kwalificatie is alles bepalend voor het verdere verloop van de wedstrijden op dit smalle en bochtige circuit. Nadat ik in de vrije trainingen de baan leerde kennen, pushte ik in de eerste kwalificatiesessie iets te fanatiek om snellere rondetijden neer te zetten, waardoor ik een andere coureur raakte bij het ingaan van de laatste bocht voor start-finish. In de tweede tijdtraining reed ik twaalf rondjes en voelde me comfortabel in de wagen en kon mede daardoor het circuit onder de knie krijgen. Tenslotte ben ik ervan overtuigd dat we met het werk van afgelopen week goed voorbereidt aan de start van de volgende Formule Renault race tijdens de Pinksterraces zullen verschijnen.”
Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet