VLN

Div: Live ADAC TOTAL 24h-Rennen Nürburgring20210605 Start

Perfecte start maar chaotische vier openingsrondes.


17.15u wedstrijd stabiliseert zich in de regen
Een fraaie move van Klaus Bachler op Porsche merkgenoot Fred Makowiecki op het Grand Prix circuit. De #911 van Kevin Estre heeft de leiding gevolgd door de de #4 van Luca Stolz, # 1 Catsburg, #98 Tomczyck die een enorme sprong naar voren heeft gemaakt, #3 Andlauer(Porsche 911 GT3 R), #18 Burdon(KCMG Porsche 911 GT3 R), #7 Bachler(Falken Motorsports Porsche 911 GT3 R), #11 Stippler(Phoenix Audi R8 LMS), #31 Fred Makowiecki(Frikadelli Racing Porsche 911 GT3 R) #20 Jens Klingmann(Schubert Motorsport BMW M6 GT3) Daarna begon het wat op te klaren. Wel slaagde Martin Tomcyzyk erin om Catsburg te passeren en P3 in te nemen. Op bepaalde baangedeeltes weinig zicht en elders weer veel. Erg wisselvallige omstandigheden. Zowel Matt Campbell als Marciello gingen bij het opkomen rechte stuk zonder schade achterstevoren. De gok van Montaplast by Land Motorsport lijkt beloond te worden. Na de start vanuit de pitlane bevond Christopher Mies zich met de Audi R8 LMS in veertiende positie.

15.30u Een perfecte start maar openingsfase vol incidenten
Nick Catsburg nam met de ROWE BMW M6 GT3 de leiding maar moest die positie al snel aan de #4 Mercedes van Luca Stolz prijsgeven. Drie ronden later waren de HRT Mercedes van Stolz, de #911 van Estre en de #1 van Catsburg in een mooi gevecht om de leiding verwikkeld. Estre nam direct afstand van zijn achtervolgers. Daarachter volgde Klingmann, Mapelli, Makowiecki, Andlauer, Frijns, Tomczyck en Hirsi. Stolz gaf zich niet direct gewonnen en zette de tegenaanval in. De #69 Porsche van de Robin Chrzanowski vatte al in de eerste ronde vlam en kon door de rijder zelf geblust worden.

20210605 Frikadelli
De fans hopen op een Frikadelli-overwinning.

Kort daarop kwam Fabian Schiller met de #7 Getspeed Mercedes eveneens in de moeilijkheden. #101 Walkenhorst BMW M6 GT3 moest al in de eerste ronde naar binnen terwijl de Konrad Lamborghini Huracan GT3 met Axcil Jeffries niet echt van zijn goede uitgangspositie kon profiteren en moest met een lekke band al vroeg naar binnen. De glansrol voor Konrad Motorsport was al snel uitgespeeld. In de vierde ronde begon het te regenen. Bij Land Motorsport speculeerde men door Christopher Mies vanuit de pitlane te laten starten. Drama bij Flugplatz waar één van de Falcon Porsches op het natte achterstevoren ging en nipt door een andere concurrent gemist werd. In de 5e ronde kwamen zowel Stolz en Catsburg voor hun eerste stops naar binnen. Vrijwel iedereen in de kopgroep volgde dit voorbeeld. Vanwege de heftige regen nu op vele baangedeeltes nu Code 60.

20210605 Chrzanowski
Al direct een brand in de openingsfase.

Autosport.nl Hét autosport magazine op Internet